Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

15 February 2007

MaTa @Ku

ahaks..tetiber tangan ni nak menaip memberi peluang kpd idea yg tgh membuak2 dlm kepala ni..hehehe..Semalam hari Valentine, so phm2 la klu ari tu org wat aper..yg seronoknyer tuk pasangan yg bercinta..ahaks.
hari ni jerk aku terima 2 berita yg menghampakan dan membuat aku sedikit terkilan..
1) aku tak dapat 4low g belayar..( bg peluang kat junior,senior ader kursus khas)yeye jerk tu..tp xper aku tunggu ..
2) tak jd g kenduri kawin umah kwn aku pa'an kat kedah..( ni cicaq la lmbat beli tiket)hehehe..
melepas nak cr aweks kedah..kui..kui..
Herm..so aper la xtvt aku cuti ni...ahha..terpikir pulak nak masuk hutan.Dah lama jgk la tak masuk hutan ni.Tahun lepas aku masuk erm...3x kot..herm..yelah..3x..
Perghh..so bad..hehehe..Teringat zaman muda2 dlu..hehe..kuar masuk hutan.Tak lekat kat umah..
Tu semua berlaku lps aku join program khidmat sosial negara(PKSN)..herm..terus melekat ngan jab. belia daerah gombak..tak kira asal ader program, kursus semua ktorg sebat..yelah, selagi hidup ni, kene la mencari ilmu..tak kisah la mencari ilmu aper, jnji yg tak bertentangan ngan agama dah la..
Ni nak cerita ni, maser tu tahun 2002 klu tak silap, ktorang ni dah diserapkan masuk ke satu camp yg dulunyer dipanggil Naga Base Camp, kat ngan sg pisang gak la...line2 kg org asli gombak.. Kami ni klu hujung minggu jerk g la situ..owner kat situ ktorg panggil umi n baba..tp skang baba dah meninggal(al-fatihah)..kami ni dah mcm satu keluarga..ktorg ni ader senior kat situ, diorg la yg mengajar kami tntg ilmu2 dlm hutan ni..
Ader la satu mlm ni, kitorg br abis wat pondok..tuk kami jgk sbnarnyer..kat dlm tu ader pondok yg mcm asrama..senior yg buat(abg bai, abg yazi, abg jali,rmai la lg..)katil dier dibuat dari kayu..pastu masukkan la hammock..layan tu..fuhh..Member aku ni(aki) letih sgt kot, trus dier g tido kat salah satu dr katil senior ktorang ni..Time tu kami tgh lepak kat pondok dapur..Tiba2 baba tanyer.."aki mner"?ktorg jawab la.."tido kot, kat pondok abg bai".Pstu baba sruh ktorg tgk aki ader ke xder kat dlm tu..ktorg dah pelik dah..naper baba ckp cmtu, tp ktorg g la tgk jap..ok jerk dier tido..xder paper pun..Tuk pengetahuan, tmpat kami jdkan base tu memang "keras" skit..Tgh2 mlm leh dgr org potong buloh..sapolah nak potong buloh tgh2 mlm ye tak..huisshhh..
So sambung balik..ktorg gtau la baba yg aki ader jerk..ok jer tido..ktorg tanyer la naper baba sruh tgk aki...baba pun ckp....." takut aki kene alih jerk..yelah, setiap tempat ni ader makhluk..so dia tgk slalu dlm pondok tu cme abg bai n bro yg lain jerk tido kat situ..ni tiber2 ader aki..Lain dr yg lain.."kami pun oooooooo..phm2..

*Moral of the story*
Hormati Tempat Dan Orang Lain

No comments:

Iklan Bergambar !