Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

31 July 2007

^^..BerakhiRnYa BuLan JuLai...^^


aku himpunkan segala perkara yg melanda diri ini sejak ari sabtu smpilah ari nih....

28 Julai 07 (sabtu)

herm..perkara sampah berlaku lg..cicir lg handset aku..haduiii..mybe kat kedai mnum tu la..mse balik dr cc dah check,ade jerr kat pinggang..jap lg singgah mnum..balik2 jerk xde dah..haii..nmpk sgt la cuai sgt..dah xder pon dah..dlm tghari amat ngan keneq dt umah aku ajak g senawang..aku dgr cam rawang..so ikut jer la..jap lg dah msuk highwy plus..kete hala ker k.l..aku dah pelik,kata nak ke rwg..alih2, aku yg silap dgr..bukan rwg, senawang..nak tgk kolam tuk wat ternak lintah..huhuhu...ternak lintah???

smpi ptg jgk la aku kat cna..aku smpi sg buloh balik kul 8 mlm cmtu..lepak2 umh tgk tv..terasa boring sbb pon xder..ahaks..xde la org menganggu..hehehe..tgh lpk2, rinto pulak dtg..potong stim tul la..dah la cite tgh best..ape tajuk dia.."mencari syurga" ke haper..dia ajak main bowling kat ou..jam dah kul 11 mlm dah..sape lg main...amat ngan family dia..ahaks..on jerk..

main bowling cam smph lg..tu la point paling skit aku penah dpt..tak cecah 100 point pun..geram tul la..balik lepak mnum jap kat bandar baru...dah kul 2 lebih dah tu..aku ngan rinto trus g umh amat amik kete, dia ajak g mahsing,main snooker pulak..alahai...nak xnak..4low jer lah..lg pun aku dah lama tak jmpe mahir..mahir ada kat cna dah..

main punyer main dah nak subuh..aku tak tahan dah mata..rinto dah gerak dlu tido dlm kete..pstu aku ikut dia tido dlm kete..tau2 smpi kul 7 diorg nih br abis main...po laie..balik la..ngantukkkk...ZZZzzzz..

29 Julai 07 (ahad)

ZZZzzzzZZZ...maai, aku bgun kul 2 ptg..dah la ari nih kenduri ila..kwn aku duk pj...huii, gamaknyer tak g la..yg rinto bgun kul 3..hahaha..samo2 la tak g kenduri..sorry la ila yer..ahaks..rinto dtg umh aku kul 4 lebih ajak g ttwangsa..jogging..aku on jerk..hahaha..pas amik amat, kitorg trus g klcc amik wan janggut br la g ttwangsa..mmg ramai org ptg tu..suasana pun ok..x hujan..yg jogging aku ngan wan jerk..amat ngan rinto dtg mkn rojak jerk..hahaha...2 round lari aku tak larat..huiiii...lotihh...

abis joging, po lg lepak kat nasi lemak kg baru...layan jerk mkn kat ctu..murah per..1 60 sen..org pun ramai..heheh..leh cuci mata sekali kat ctu..lepak2 smpi kul 9..ps hntr wan kat klcc aku, rinto ngan amat balik...igt leh balik awal la..ermmm,hampeh...g pulak kedai paktam lepak..danger br balik dr camp...so ader la citer dia...keneq lak smpi..urmmm...borak2..jam dah kul 11...maai..apo lg, cabut balik la...esok kijerr..

30 Julai 07 (isnin)

hahaha..ari nih aku tak g keje sbb...sbb..HUJAN..wakakakaka...rinto pun sama..pe lg ajak g maxis amik no pon balik..kono byr 10 hinggit...iskk..isk..pstu lepak kat cc smpi ptg...enjoy betul tu...muakakaka..

31 Julai 07 (selasa)

erm....ari nih aku kat opis..rutin yg biasa dibuat..sistem..sistem..dah la pg td nak dtg leh sesat kat area damansara..tu lah dia nak cr jln dekat punyer psl.smpi ke ou aku smpi...tobat lah aku tak ikut ctu lg...hahahha...

lupo nak gtau..aku dah naik pangkat kat opis..dr faci ke p.e....but aku still akan berenti kojo..apapepun..thanks a lot pd kwn2, p.m n ngn bos...

27 July 2007

PangkaT LLP dlm ATM

"KENALI PANGKAT LLP ATM"

24 July 2007

CeriTa HarI iNi..

salam..ekeke..permulaan yg baik hari nie..mne taknya..demam, batuk,selsema aku dah kurang berbanding 2 ari lepas..ish.ish...memang seksa diri bila dilanda demam sebegitu.maknanya baik2 hendaknya esok aku dah ok..yelah, esok aku ade medicalcheck-up..klu tak lulus gamaknyer x lepas la aku nak msuk pegawai..hehee...so tgk lah esok citernyer..
ari nih heikal dah masuk opis..so problem yg melanda aku n faci2 kat seremban tu selesai..hehe..tp ada lg la yg masih belum..mcm2 la yg aku belajor psl sistem nih..tp faci kat school site lg lah penin 2-3x ganda..hehe..mner taknyer,nak melayan gelagat cikgu2 nih..wat ever pun, bertahan lah kwn2..korang semua boleh..

last camp tuk ck camp dah nak start, dah start dah pun..kat miri..sblum nih kat penang.huhuhu..aku terasa rindu la pulak ngan suasana camp nih..suasana yg xkan dpt dimana2 kecuali klu g camp tu sendiri..hehe..harap kalian yg berada dicna chat2 belaka dan dlm limpahan rahmat yg Maha Esa dlm memberi ilmu pengetahuan kpd mereka yg memerlukan..Amiiinnn...

Opis pulak, aku br ym ngan kemal..mmg xde org sgt la kat opis..yg tggl bebudak logistik,designer n bdk kat club..klu bebudak camp xder, terasa sunyi opis tu...hehehe..nak buat cmner ye tak..aku kat cni pun kadang2 sunyi..

23 July 2007

USI~HujaN~DeMam


21 julai 07 (sabtu)


Ari nih aku ada ujian kecergasan kat KD Sri Klang kul 8..hehe..tp beser la, janji kul 8 smpi nyer kul 9..mner tak lmbat, anasz ngan ayu smpi lmbt..xper, klu kene marah ngan PTI sama2 la tanggung..hehehe...smpi jerk kat cna, PTI suh wat warmup sendiri..ape lg aku pun g la lari anak..pstu bermula la ujian kecergasan keatas diri kami ni..first, lari sejauh 2.4km dlm masa 12 minit..perghh..azab2..mner taknyer lama tak joging..rse cam nak putus urat nafas dibuatnyer..

nak tau masa aku brape??17 minit..hahaha..


Secondly,wat sit-up dlm masa 1 mnit brape leh dpt...isk..isk..penat lari tak abis lg..aku cme leh buat smpi 37 jerk..hehehe..not bad la..pstuh lari 4x 10m, lompat paling jauh n ape lg satu ntah..huiii...mmg la..abis jerk wat usi ade lak pulak msuk kelas..ade ujian pulak..ala cam ujian nak amik SPA..hehehe..


Aku habis dlm tghari jgk la..smpi kelana jaya,aku naik moto sbb moto aku park kat mobil...balik tu ujan maai, lebat banget..kuyup aku ptg tu smpi umah...herm...


22 julai 07


Ari nih aku duk umh jerk sbb mlm td balik kul 3 pg..mner taknyer..kuar jln2 kat dataran merdeka ngan dataran shah alam..time nih bdn aku dah lain mcm dah..batuk ngan selsema + sengal2 badan..lg2 kat perut nih..aku pun tak tau naper...

mlmnyer mak aku ade buat kenduri arwah skit..yelah, bulan rejab dah skang nih..puasa dah nak dekat..semoga arwah atuk,nenek,pakcik,makcik n abg aku aman dcna...


23 julai 07


herm...bangun pg td perghhh...sakit menjadi2..tp aku kene gak g opis..kojo byk..ari nih kata putus aku nak berenti keje..erm..membe aku offer keje kat pahang,keratong 7..ladang kelapa sawit..hehehe..gaji leh la..aku kene g cna 1/8 nih..tp aku kene bg notis sebulan kat opis..ish..ish...camne nak settle..herm...kadang2 aku sedih nak berenti dr wgsb nih...byk sgt pengalaman yg aku dpt..bukan pengalaman jerk,kwn2..yup, kwn2 yg ssh nak cari..suka duka sama2 harungi kat opis nih..herm...tgk la cmner keputusan aku nnti..
"untuk mendapatkan kejayaan, pengorbanan diperlukan walau ia menyedihkan"


19 July 2007

QaDa dan QaDaR...






" Nahas TUDM Sikorsky S-61A4 Nuri

Dua lagi mayat anggota Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) yang terkorban dalam nahas helikopter Nuri dekat sini dikeluarkan dari lokasi kemalangan dan dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) awal pagi ini.Jenazah pembantu juruterbang Kapt Nor Intan Asykeen Mohd Arof, 27, dan Kuatermaster Udara Sarjan Khusnizam Ariffin, 34, yang tidak dapat dibawa keluar dari lokasi nahas kerana hujan lebat dan hari gelap malam tadi, tiba di padang bola HKL pada pukul 7.20 pagi ini.Kedua-dua mayat itu dibawa dengan helikopter Nuri.Sehingga 8.30 pagi ini, hanya mayat Kapten Nor Azlan Termuzi, 29, yang masih berada di lokasi nahas.Operasi menakal keenam-enam mangsa dari Nuri yang tersangkut di kawasan cerun kira-kira 70 darjah bermula sejak Selasa sebaik saja bangkai pesawat ditemui pukul 1.24 petang.Pesawat itu dilapor hilang dari pantauan radar kawalan 10 minit setelah berlepas dari Pangkalan Tentera Udara Kuala Lumpur pukul 9.35 pagi Jumaat.Sementara itu, jenazah tiga lagi mangsa nahas udara itu, iaitu Laskar Kanan Muhammad Ridzuan Ahmad, 27; Sarjan Azmie Md Yassin, 35; dan Laskar Kanan Saifulizam Alias, 28 telah selamat dikebumikan di kampung masing-masing di Kedah, Melaka dan Johor malam tadi setelah diterbangkan dari Pangkalan TUDM Sungai Besi.Jenazah Nor Intan Asykeen dilapor akan dikebumikan di kampungnya di Tanah Perkuburan Islam Masjid Jamek Abdul Rashid Sungai Dua, Butterworth dan Khusnizam di Tanah Perkuburan Bunut Payung, Kota Bharu, Kelantan.

~Al-Fatihah buat mereka~

18 July 2007

MaSa dan AkU..

14 julai 07-sabtu...

herm..skang aku kat de palma hotel shah alam.ni lah penempatan bg urusetia karate sukses..pg2 lg dah bangun sbb event start kul 8 pg..pertandingan karate tu wat kat dewan sukan tempur sek 6,ala...dekat ngan pasar borong..heehe..smpi2 jerk dah ramai dah peserta kat cna..semua sekali ada 9 daerah yg mnghntr wakil..
* daerah gombak
* klang
* hulu selangor
* hulu langat
* sabak bernam
* kuala selangor
* petaling
* kuala langat
* x igt la pulak..

ada byk jgk la kategori yg dipertandingkan...kata indvdu,kata brpasukan..kumite ikut berat bdn la...mmg mcm2 berlaku masa pertandingan..muka bersepah,gigi patah..halkum tenggelam..hehe..aku ngan urusetia lain dah ade la keje2..yg penting aku duk dpn pc key-in nama pemenang...hehe..releks je lah..pertndgn sambung esok pagi pulak..ptg tu abis dlm kul 4 lebih jgk la..aku, aki ngan rinto ape lg...balik hotel la..tidooooooooo.....huhuhuhu...
Mlm tu mlm mggu, huiii...mmg best la..anasz lg dtg...pas mghrib jerk trus g pasar mlm belakang hotel tu..jln2 beli nasi..lapo..beli bungkus n mkn kat bilik hotel..hehehe..shahrul gtau nak celebrate birthdy shahrin..so ape lg g la prepare..aku duk gadoh jerk ngan shahrin nih..sian dier..
hehehe..bebudak nih mlm tu nak g tgk midnite movie kat jusco klang n team aku nak ke bowling alam central...sblum tu la g smbut birthday..wat kat mner korang tau...hehe..tu kat depan muzium hantu tu kan ade monumen keretapi..kat ctu lah kitorg wat...hehehe...ps mkn semua,kitorg brpecah......aku, rinto n aki g la alam sentral..time tu dah pukul 11 lebih..kitorg la org yg paling last kat dlm bowling tu...smpikan dia separatekan kami sorng 1 lane...haahaha..
balik dah letih banget, tp leh lyn tgk tv citer "navy seal"..lyn gak la...pstuh ape lg....ZZZzzzzzZZZ..


15 Julai 07-ahad

ari nih terasa malas bgun..mner taknyer, tido lwt sgt mlm td...acara sama cm semalam tp ari nih semua kategori kumite..ahaks..kojo den ape..lepak dpn pc la...huhuhu..smpi la ptg..aki dah g ampang..lwn bowling ngan budak2 vf...ari nih abis kul 3 ptg..awal banget..kemas2 skit tggu aki balik..cmnerk nak balik kete dia bwk..eehehe..hntr dia balik umah kat putrajaya..lpak mnum dlu br la balik..aku smpi umh jerk trus tidoooooo..

16 Julai 07-isnin

Ltih sgt2...rse malas jerk g keje..tp rinto dah smpi dah..ari nih naik moto..yeahh,save budget skit..hehehe..smpi opis, trus on email,ym...sorg staff br masuk..amoi ma..hehe...duk dpn aku merangkap tmpt duduk aiman..(aiman x ksah)..hahaha..Balik g psr dlu kat subang tu..ape lg klu bukan kepok lekor..hehe...2 hinggit tak cukup..beli 3 hinggit..hahhaa..pstu lepak kat malabars subang..pekena lekor ngan teh o ais..huhu..layannnn..
Mlm pulak tu leh ajak lepak kat paktam corner, sbb rambo nak dtg pinjam beg..ntah mner nak pegi..terpaksa la aku suh pojie hntr beg aku tu..sblum nih pojie pinjam..lepak kat paktam..sal pulak call ajak lepak maju amat..aku ckp la aku ngan rambo kat paktam..tau2 jerk timbul dia ngan ijan..hahaha..pastuh smpi lak rinto..x lama pulak tu smpi pulak pojie...lepak2, borak2..sal ngn ijan balik..aku igt nak balik dah..dah tggu pulak man..isk..isk...bila mau balik..hehehe...abis je man mkn roti arab tu, trus cabut balik..kroohhh..kroohhhh...


17 Julai 07-selasa

rutin spt biasa..g keje, balik keje...tp smlm aku tak lepak kuar..tgk tv jerk kat umah..siang tu kat opis leh lak aku ym ngn sheeda..ehhehe...ok la kan.jarang dah nak jmpe budak nih..cbuk sgt kot kat UPSI tu...tghari zali ajak g kl..dia nak beli penyangkut baju..dia dah buka bisnes jual pakaian bundle kat uptown shah alam...bgus tul dia nih.ade jerk yg nak diniagakan...hehe..


18 Julai 07-rabu

hahaha...x sangka dah masuk ari rabu...cepat sungguh masa berlalu..ish..ish..asal smpi opis jerk..tak lain dah..check system...sytem...system...system..hehe..nak wat cmner..kojo ngan org.ada sje yg di'upgrade'..hehhee..nak balik pun tak bleh..hujan lebat kat luar tu...ngn rintonyer balik kul 830..cmner??gamaknyer aku kene lepak shah alam la mlm nih...tggu si rinto blik...nasib la......
------------------------------------------------------------------------------------------------
flashback :
* msuk ari nih dah seminggu jgk la aku brmain msg ngan membe tiem nih..ni tiem la yg bg no pon aku kat budak tu..dr mula2, bdk tu yg miscal2 aku..aleh2,aku msg la dier..bual2 kosong..ok la,not bad la org tua ckp..smpi semlm aku tak tau lg nama dia..last2 dia gtau nama di"asmah"..erm...org pantai dalam..tp ntah kenapa hati aku nih mmg xnak jmpe dia nih...bukan xnak kot,xde hati lg la nak....herm..
aku masih teringatkan,terbayangkan seorag gadis yg bakal mnjd isteri org...kdng2 aku dpt terima..kdg2 hati aku meronta2...sanggupkah aku melihat org yg aku sayang bersanding dgn org lain...herm...ptg2 aku slalu chat ngan "dia"...berbual ngan dia aku rasa aman,seronok...ni lah agaknyer masa2 yg tinggal tuk aku bergurau senda dgn "dia"..maybe hujung tahun ni atau diawalkan "dia" akan diijabkabulkan...aku???herm..tabahkan lah hati hamba Mu ni Ya Allah..

Buat rakan2 yg sudah mendirikan dan akan mendirikan rumah tangga, aku doakan kebahagian kalian...

09 July 2007

Wayang Kita....

huhuhu...ari jumaat yg lepas..balik keje jerk sal call ajak tgk transformers..aku xda hal..aku ajak la rinto ngan aki..sbnarnyer sal dah tgk citer tu, sajer teman izan, nak sgt tgk citer tu...kul 10 jmpe kat OU(one utama damansara)..yg aku ngan rinto n aki smpi2 jer kat Ou, sal ngan ijatur an x smpi lg..aku dah bengkek nih..mner tak diorg tak sampi lg, n..n..tiket pun tak beli lg..org beratur bukan main panjang..husshh..hati aku dah sakit nih..sampah tul la..kate dtg awal la, dah booking la...hiiii...menyirap aku..smpi2 rinto kene beratur dlu ngan kamal...pstu dah smpi tgh aku lak...beratur punyer beratur..sampi lah giliran aku..hehe..lega tul la..tp kelegaan aku cme sebentar..blum sempat aku bukak mulut, yg jaga tiket tu dah ckp dlu...semua movie tggl barisan depan...sampah..lg sampah..huhuhu....last2 semua main bowling...hahaha....

06 July 2007

pErUt ooOO PeruT......

lewat ptg jumaat cmnih layan dgr lagu prettt ugly"jika diberikanku 1 peluang"..hermm, byk maksud yg boleh dirungkaikan melalui lagu nih..(tringt aku pd sidia)...

ooppsss...ari nih aku trpikir..sbnrnyer dah lama trpikir..camne aku nak kurus...erm..kurusss..mustahil aku leh kurus sbb jenis tulang aku nih mmg dah besar..so maknanya aku kene maintain berat badan...yesss...maintan!!Tp cmner yer..xkan dle ngn x mkn nasi leh maintainn badan...aku cme nak perut aku ni jd cm masa aku form 5 dlu pun ok..hehehe..ni dah mcm ape jerk...cmner nka settle nih???isk..isk..
aku ni dah la anggota PSSTLDM..mne leh seorg anggota tentera perut boroii..uhuks..hehe..ngeri tul..BMI pun dah melebihi had yg dibenarkan...xpe akan ku cuba mnjaga diri ini agar dpt memiliki badan yg cantik dan tough..hehehe...

U ALL NAK U ALL CUBA
ahaks......

05 July 2007

here i come...hurreeyyy..


yeahh..nmpknyer bulan nih memberikan aku semangat tuk menyambung kembali latihan di unit KDSK (KD Sri Klang)..yelah, dah setahun jgk la aku tak lapor diri ke unit...sejak KDSK berpindah ke Pulau Indah, Klang..dlu kat jln semarak k.l..dekat skit nak g..ni dah jauh..walaupun leh claim mileage tp nak g sana tu..huii..lori besr byk sgt..bahaya..

Sbb ape aku semangat sgt nak aktif balik navy nih..hehhe...mggu dpn aku ada latihan pelayaran but tmpt nak tuju tu rahsia lg..lg la sabtu ni ada latihan abseiling kat upm..so terasa la semngat nak aktif balik..ni pun sbb kwn2 lama yg racun..(anaz ngan dila)..smlm call zik ajak g..hehhe...
lagi 1 sbb aku semngat nih krn aku jmpe 1 web navy yg sememangnyer bgus banget..semua info ttg atm ade dlm tu..but aku lebih trtumpu pd navy la...

Byk keje aku yg pending lg nih...hermm....camne nak settle nih..xpe..kita tgk dlu..hehehe..
check ka dout..

Iklan Bergambar !