Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

30 August 2007

aMbaNg KemeRdeKaaN

Kemenangan Malaysia ke atas Myanmar (3-1) dlm perlawanan bola sepak mlm td memang membanggakan..tak rugi la aku tgk kat stadium mlm td..mmg berbaloi...hehehe..So, esok genaplah 50 tahun Malaysia menyambut kemerdekaannya...Merdeka..Merdeka...Merdeka...!!!

Mggu nih ade 2 org kwn aku kwin..sorg kat n9 (mimi)..lg sorg kat KKB(bai)...sabtu ahad lak tu..herm..aku pun tak pasti pegi ke tak yg kenduri kat n9 tu...klu kete ade, adala kat cna..dah la aku tak g kenduri kawin tiem kat merlimau..ni semua gara2 kete xde jgk..herm..last minutenyer citer...hehehe..

Mlm ni tak tau ape planingnyer..mybe g sambut merdeka kat ntah la..tggu je lah mlm nnti..aku igt esok nak g dataran merdeka..saje tgk sambutan merdeka kat cna..naik komuter pun ok jgk..tp terasa cam jauh la pulak..klu poji nak ikut..herm...yg lain dah tentu tido lg time tu..herm..
Wat ever pun apa yg dirancang kadang2 tak jd..."MANUSIA HANYA MERANCANG,TUHAN YG MENENTUKANNYA..."
Apa2 pun.....MALAYSIA, SELAMAT HARI ULANG TAHUN YG KE 50 TAHUN.......



MERDEKA........MERDEKA...........MERDEKA.......!!!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------

kdg2 perasaan bermain2 dgn diri...org ckp perasaan tak pernah menipu..ia dtg dr hati yg jujur..kdg2 hati pedih..pedih sgt2...cmnilah rsenyer kot perasaan org yg putus??herm...ikutkan hati aku dah xnak berhubungan dgn org yg pernah aku cintai tp sanggup memutuskannya..??
tp aku...herm..dah suratan..apa2 pun ia dtg dr Yang Maha Esa..Dia lebih mengetahui apa yg terbaik buat hambanya...
teringat lagu mse aku tingkatan 2 dlu....

Terbayang gambar wajahmu
Menjelma di sudut hatiku
Tak terdaya aku
Membiarkan ia pergi
Walaupun telah berlalu
Tiada lagi kau di sisi
Masih belum pudar
Kenangan untukmu
Apakah salahnya diriku
Hingga sanggup kau tinggalkanku
Setelah ku beri kasihku padamu
Dan telah ku sandarkan
Harapan melangit pada dirimu
Dengarkanlah rintihan jiwa ini
Yang menjerit memanggil oh namamu
Hanya Tuhan yang tahu
Betapa aku cinta padamu
Dan kerana-Nya jua
Kita terpisah....

29 August 2007

idea..idea...

huarghh..dah lama tak menulis..ceh,menulis la sgt..tau2 dah nak masuk bln septmber..cepatnyer masa berlalu..terasa sekejap jerk..tak tau nak tulis ape...rase mcm byk nak tulis tp tak keluar2 pulak idea nih...apo tah..mybe mlm kot br ader idea..yeah..

17 August 2007

Muda Lagi???


Sesungguhnya sakit itu tidak mengenal usia tua atau muda..So berjaga2 lah..makanan, kesihatan perlu dijaga..klu tak ha, jd cm aku..hehehe...citer dia cmnih........
aku ada wat medical check-up 2 ari lepas, so semua ok..kecuali 1 jerk..aku ada tekanan darah tinggi..hahaha..darah tinggi??aku senyum jerk..yelah,igt xder pape lah kan..jap lg dia trus reject surat aku n ape lg..aku yg huru hara..cmner nak apply pegawai camnih..huhuhuhu...doktor tu berpangkat kapten..so dia suh aku check ngan doktor luar n klu ok br dtg balik cni..haduiii..nak taknak aku kene g gak..bayangkanlah tekanan darah aku mencecah 140/100...ish..ish...
So,smlm pun aku mntak halfday n g la hospital sg buloh..lama gak la menunggu..aku masuk n doktor tu pun pam la tangan aku..dia tgk bacaan kat meter 144/88...herm..aku dah tak paham..tp dia kata nih kene g check kat klinik kesihatan n baru leh keluarkan surat yg mengatakan aku nih ada ke idok...sbb kadang2 naik, kdg2 turun..hehhe..cam angin kuskus la pulak..ok lah aku ckp..nnti aku check kat klinik kesihatan...
hai,umo br 23 dah ade darah tinggi..aper darr..so aku nekad nak jge pemakanan n yg penting....BERENTI MEROKOK....muakakakaka..KATAKAN TAKNAK UTK ROKOK...Yeahhh..lg satu sbb penguat aku nak benti merokok nih..ader la..kui..kui..adiosss..

15 August 2007

Aku vs pEraSaaN = bLuR

aku = diri aku..sape aku??aku lah yg bernama mohdrizalyusop..ahaks.. perasaan = perasaan??herm..berkenaan dgn hati & sayang...maybe... BLUR = sifat yg dtg ...mcm tak tau tp tau sbnarnya...

hahaha..kali nih hati aku rse lain..perasaan yg bercampur baur..takut..cdih..gembira...suka..ntah la..smlm aku dah g jmpa "girl"yg keja kat ambank tu..dia beria2 ajak aku teman dia berbuka puasa..yelah, org puasa kan..so smlm pun mmg aku tak keja..sbb aku kene g medical check-up kali-2..so abis pun petang..aku decide la nak teman dia nih..mula2 ckp sorang2 nak jmpe..aleh2, call aku nak ajak membe teman dia..

slmt la aku kenal membe dia nih..so aku ajak la anasz sbb anazs ngan aku g mindef ptg tuh..
so lps abis settle kat mindef, aku g opis warisan jap..hujan pulak tu..lebat banget..so tggu la smpi kul 730..br grak g klcc..jmpa kat cna..tggu punya tggu, smpi pun diorg..aku mencari "girl" yg selalu bermain dlm kepala aku..."cmne la rupanya girl nih"..hehehe..so dah jmpe tu, aku g order mkn..sian dia buka mkn burger jerk..herm..borak2 pstuh dah grak nak balik..yelah,umh dia kat pantai dalam..nak kene naik lrt pstuh tukar bas pulak..sian pulak aku tgk...so biarlah balik awal..

sebelum balik aku ade bg cam something la..ala, wat salam perkenalan..x penah aku wat cmtu sebelum nih..so kami pun balik umh masing2...
mlm tu aku rse lain mcm..ada ssatu yg bermain dlm pkiran aku..herm..nak berbandingkan aku ngan dia nih..jauh skit la..dia nih aku tgk, sdap mata memandang..nice la org kata..hehe..lagi2 mybe sbb atas bibir dia ada tahi lalat..tu yg nmpk sweet..hehee.. selalu dlm kul 10 dia akan call aku ...tp mmg dia call pun mlm tu..tu pun gtau yg dia nak tido dah..ngantuk katanyer..yelah, siang puasa...letih la tu..pstuh gtau aku yg credit dia dah last tuh..so aku pun ye kan je lah..hehe..

arinih,selalunya time lunch dia akan call aku..tp ari ni xder..so aku msg dia mntak lagu yg dia suh aku dgr tuh..tajuknyer...erm..no promises by shayne ward..dia call aku gtau tajuk lagu nih..tu jerk..tak sempat aku nak tnyer kabo ke haper..herm...cara cam nak cepat...xper lah..mybe betul tgh cbuk...walau apa pun aku xnak menaruh harapan..cukuplah sebelum nih...so biarlah masa yg menentukan...


-------------------------------------No Promises----------------------------------------

Hey baby, when we are together, doing things that we love.
Every time you're near I feel like I'm in heaven, feeling highI don't want to let go, girl.I just need you to know girl.
I don't wanna run away, baby you're the one I need tonight,
No promises.
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
Here tonight
Hey baby, when we are together, doing things that we love.Everytime you're near I feel like I'm in heaven, feeling high
I don't want to let go, girl.I just need you you to know girl.

I don't wanna run away, baby you're the one I need tonight,No promises.Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your armsI don't want to run away,
I want to stay forever, thru Time and Time..

No promises
I don't wanna run away, I don't wanna be alone
No Promises
Baby, now I need to hold you tight, now and forever my loveNo promisesI don't wanna run away, baby you're the one I need tonight,No promises.
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
I don't wanna run away, baby you're the one I need tonight,No promises.
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
Here tonight.


13 August 2007

MinggU Ini..


herm..kadang2 serabut otak nih..kadang2 tak pulak...aku tak phm tul la..hehehe..korang lg la tak phm..seminggu yg ok la..br nih 2 org lg staff warisan dihantar ke tms tuk training sms..(mau n glo)..katanyer diorg nih backup tuk sek mimi..yelah,mimi dah nak kawin..xkan lah xde org ganti dia kan jge sistem sekolah..keje cm biasa lah..nak buat ape lg..

sabtu 11/8/07

ahaks,ari nih aku jln betul..mula2 pojie ajak g lepak the mall ngan gmie n man..aku pun ajak la amat n rinto..kitorg g mkn2 kat ciken rice shop..mcm2 set menu makanan ade..aku smpi tak tau nak pilih ape..hehehe..almaklumlah,org kg..huhuu..ps mkn,aku amat n rinto grak g kg baru jap..ade hal skit..man,pojie n gmie ape lg..g jln2 dlu..

jam awal lg,br kul 5 lebih..amat trus drive g hulu klang..katanyer nak amik membe ..g la amik..nama dia renee..erm..nice person,happy go lucky..suka ckp "hello,wat ever..."hahaha...teringat aku kat has..has pun sama cam dia...suka ckp cmtu..has...herm..nama seorg gadis yg aku pun tak penah jmpe..cme ckp dlm pon jerk..kenalan dr membe ke membe..hehee..wat a small world katanyer..mybe dah sebulan aku ngan dia brkwn n aku tak pasti apa status kami nih..hehehe...xpelah, esk aku jmpe dia setelah lama dia nak sgt jmpe aku..aku xnak..huhuuhu..wat ever...hahahaha...

ps amik renee trus g one utama, g tgk wyg..nak tgk citer huru hara...eh..haru biru lah...smpi je kat gsc, cite tu xde..so kitorg pun amik la chinese movie..ape ntah tajuk dia..flash point..ya..tu lah tajuk dia..18 PL tau..mmg best..x rugi la kami nih tgk citer nih..abis movie abut 10 pm..perut pun dah bunyi2 nih,,so kami pun g uptown g mkn jap..jln punyer jln..pstuh g downtown pulak kat cheras..tau2 aku smpi umh kul 4 pg..muahahahha..betul brjn aku nih..

ahad pe lagi, tiddOOOoooooOOOO lah puas2...ekekekke...

02 August 2007

Ogos MenJeLma KemBaLi

"berlalunya julai membuka lembaran baru pd aku di bulan ogos nih..terasa baru sahaja sambut merdeka, kini dah sambut kembali..50 tahun kemerdekaan Malaysia..sungguh tak sangka..50 tahun kita bebas dr penjajah..tiada lg perang..bakar membakar..bunuh membunuh..teringat bagaimana pahlawan2 dulu berperang mempertahankan kedaulatan tanah melayu,bagaimana susah dan jerihnya org2 melayu,cina, india,polis, askar menjaga keamanan dr komunis,jepun...erm..andai mereka semua ini masih hidup,pasti....pasti mereka akan gembira melihat perubahan yg berlaku dlm 50 tahun ini..ya..Malaysiaku Gemilang.."
TERIMA KASIH perwiraku..TERIMA KASIH pahlawanku..Terima Kasih Rakyat Malaysia!!
------------------------------------------------------------------------------------------------
ahaks..semalam aku g opis kat k.l..ye la kan, nak submit resignation letters la...semua tekejut dgr aku nak benti..nak wat cmner, dpt keje lain...aku pun jmpe lah kak ida, pm aku..dia terkejut banget, pstuh dia suh tunjuk surat tu kat kak lela..sbb kak lela pm aku tuk projek sms@tms...dia pun terkejut jgk..mner taknyer dlm seminggu smpi 3 org nak benti kojo..linda, aku n harith..erm..jap lg miss vani masuk..tgk surat aku tu ..apo laie..tak terima la surat berenti aku tu..sbb aku ade lg kontrak ngan projek sms..nak xnak aku kene habiskan dlu projek nih smpi bulan 12..huhuu..lama lg tu..
aku syg nak benti dr warisan nih..seriuss syg banget..tp biler ada peluang yg dtg..xkan lah x amik kot..tp nak buat cmner..terpaksa lepaskan..biarlah..hehehe...
Tuhan tahu n dah tetapkan apa yg akan berlaku pada aku...aku percaya ada hikmah disebalik perkara yg berlaku itu...so..teruskanlah dgn apa yg aku wat..g mana??g TMS...huhuhu..

Iklan Bergambar !