Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

25 October 2008

PID Road Tour - PID Bandar Penawar

16/10/08
Khamis

Pg tu kami bangun awal..sbb pukul 7.30pg kami dah nak keluar ke bandr penawar.lupa nak gtau..smlm punya perjalanan dr bndr penawar ke batu layar 22km jerk..hermm..
Pg ni kami tgk kawasan chalet ni mmg indah..cantik..nama dia PUNGGAI BEACH RESORT.Ok wat..hehehe..destinasi budget lg..

So lepas aku settlekan bayaran, kami terus ke PID Bndr Penawar.Pemandangan sepanjang perjalanan hanya dipenuhi dgn semak samun dikiri kanan jalan.Kami bersarapan dulu
di kedai berdekatan dgn bas stand bndr penawar.Mmg cara, menu pagi ni..nasi goreng ngan nescafe o..Tetiba nmpk satu bro ni pakai baju ala2 PID..rpenye baju tu T-Shirt
KUS Bndr Penawar..Wahhh, bagus betul diorg nih, dah ada t-shirt kelab sendiri..bro tu nme nye Fansuri.Siap berbual ngan kami mse sarapan..hehhe..

Taklimat pg tu diadakan di bilik gerakan Peladang bndr penawar.Ramai juga usahawan2 yg hadir.Majlis dimulakan oleh kata2 aluan dr pengerusi dan bacaan doa.Selepas itu sesi pengenalan oleh komuniti.Slps itu, sesi kak laila dan seterusnya Penyelia & Pen. Penyelia PID Bndr Penawar yakni (Zarina & Azila) meneruskan sesi taklimat tentang pengenalan ttg PID dan Minisite PID.

Perbincangan menjadi hangat apabila xtvt "high tension cabel" diadakan. Byk input yg diberikan..Kami juga telah diberi cenderahati oleh ajk. Terima kasih la bebanyak...susah2 jerk..Selepas sesi bergambar, kami dijemput menikmati juadah mkn tghari dibawah.

Huuiiiyoo..Fuiiyooo..ikan talapia beb..fresh lg dr kolam..hahhaa..mjadi lauk utama..ikan talapia masak ape erk..tp mmg yg terbaik la aku ckp..ekeke..terima kasih paklong..paklong ni ada kolam ikan air tawar. Selepas itu, kami dibawa ke lawatan ke salah satu tapak tanaman campuran yg diusahakan oleh En. Fansuri.(yg jmpe mase pg td).Bermacam2 tanaman yg beliau tanam, ada timun, cili, pokok roselle n mcm2 lah..hehhe..kami mengambil masa dlm 1/2 jam berada di ladang tersebut.
Setelah selesai kami terus ke PID Bndr Penawar. Sbb kami belum ke pid lagi..Snap 2-3 gambar, access internet..kami terus memulakan perjalanan ke Kota Tinggi dimana tempat penginapan kami seterusnya.Mmg seronok perjalanan kami hari ini..dlm kereta asyik nak bergelak ketawa..Tetiba aku teringat sesuatu...arrgghhh..penin2..cane nih..

Smpi jerk di Kota Tinggi, kami terus ke hotel yg di'suggest' oleh penyelia pid..MYRES HOTEL namanya..Unik la pulak hotel neh, kaunter receptionistnyer di tingkat 8..hehe..xpelah, janji ada bilik utk mlm ni kami berehat.

Alhamdulillah, ada pun biliknya..Kepala aku masih memikirkan sesuatu..huhuhu..dah check-in, aku termenung jerk..tetiba dpt sms..

"nnti acik dtg kota tinggi..dia hntr sekali fail tu.."

Wahhhh, aku terasa nak melompat terjun ke bawah hotel bila baca..nmpknye korg semua dah tau apa yg mmbuatkan aku diam..sunyi sepi..hinggakan kak laila dan kak zana tertanya2..xkan nak gtau..masak aku kena ngan kak laila..aku sedar kelalaian aku ni mengundang kesusahahan org lain..huhuhu..maafkan aku acik krn menyusahkan ko..tp ok wat..dapat aku date ngan ko..ekeke..

"acik dtg kota tinggi kan.."
"ha, tp nak singgah ke rumah arwah jap, dlm kul 6 smpi"
"ok..aku tggu.."


Oohh, senang dlm hati..Ash ajak kuar mkn, aku malas..kata ada hal..ekkeke..mne taknya, diorg mkn time aku nak g jmpe acik..xpelah, korang mkn jelah ye..Dgn pantas aku capai beg berisi laptop n menyarung kamera ke leher, (kunun pelancong sgt la tuh)..aku keluar dr hotel menuju ke dataran kota tinggi yg ada jam tu..br aku smpi jerk kat ctu acik pun smpi.. xkanlah dia dtg semata2 nak hntr fail kan..so aku ajak la dia g mkn, lg pun aku x mkn lg..dia ngan sorg lg anak didik dia..aku tak igt la pulak nama dia..so kami g mkn, jln2 jap n acik hntr balik aku ke hotel.Terima kasih byk2 pada acik, zarina n member sbb tolong aku..:)

So mlm tu aku tido dgn aman..Smpt lg kul 930 turun lobby tgk cite "kekasihku seru"..hehehhe..

2 comments:

Kelab Usahawan Sosial PID Bdr Penawar said...

sungguh sadis cerita ini..
boleh difilemkan.. heroin pun ada..kalau bikin filem...memang meletop..

mohdrizalyusop :) said...

hehhe..
klu wat drama ok wat..tiap2 minggu ada episode dia..ekeke..:)

Iklan Bergambar !