Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

26 October 2008

PID Road Tour - PID Sg Mati & PID Pagoh

14/10/08
Selasa

Pagi ini roadtour kami ke PID Sg Mati dan PID Pagoh...
Sebelum smpi ke PID Sg Mati, kami bersarapan dulu kat kedai mkn tepi jln berhampiran bndr Muar. Sarapan pagi tu boleh tahan jugak. Nasi goreng ngan milo o ais.Perghh, layan seh..Sampai sahaja di PID Sg Mati, kami disambut oleh penyelia dan penolong, kak zaimah & kak azue.Besar jugak kawasan PID dan pos neh.

Kalau nak buat mjlis kawin pun ok.hehhe..Taklimat berjalan dengan lancar..pd mulanya la.ekeke..ttp tetiba blackout pulak..so takleh nak pancarkan slide presentation dr kak laila..so sesi diteruskan dgn sesi perbincangan shj.Byk jugak la input2 yg diterima dlm pembangunan keusahawanan sosial dlm komuniti.Seterusnya, mungkin korang semua tau aktiviti ape kan..kan.ekeke..ya, MAKAN!!!

Menu yg sesungguhnya membuatkan nafsu mkn bergelogak..bergelogak??bergelora..ekeke..nak tau menunya ape??sate, laksa johor, roti jala, kuih yg ade lauk kat atas tu, nasi impit n mcm 2 lg la..Fuhh, mmg best la..bab mkn je lah yg best kan.hehhee..Tp sebelum mkn tu, kami ada sesi bergambar beramai2..Lepas semua selesai, kami pun bergerak ke PID Pagoh.

Kami sampai di PID Pagoh dlm kul 1 lebih, so singgah sebentar di masjid depan PID utk solat.Disebabkan sambutan yg agak menggalakkan dr komuniti di Pagoh, maka sesi taklimat dibuat di Kompleks Penghulu. Sebelum kesana, kami singgah dulu ke PID krn ingin mengambil gambar PID.Sungguh cantik dan teratur PID mereka.

Terasa seperti di rumah.cuma tandas je xde..ekeke..Kami disambut oleh penyelia & pen.penyelianya (kak ila & abg hamdy).

Lps snap 2-3 gmbr, kami terus ke Kompleks Penghulu..x jauh, cme 5 minit jerk perjalanan. Meriah petang tu dgn kehadiran ajk KUS, usahawan dan bakal usahawan, serta komuniti setempat..ada la dlm 41 org yg hadir..Bersemangat sungguh.

Alhamdulillah, taklimat berjalan dgn lancar dan diakhiri dengan xtvt high tension cabel.Apa yg uniknya yg aku dapati, golongan warga emas juga turut sama memeriahkan majlis. Kami dihadiahkan dgn cenderahati oleh wakil komuniti pagoh iaitu berupa pasu besar yg dibuat dr kertas suratkhabar..Serius kau, mmg lawa dan unik..x caya, tgk gambar lah..hehhe..Terima kasih tak terhingga buat komuniti Pagoh.Semoga berjaya dgn KUS.Kami meneruskan perjalanan menghala ke Bandar Muar untuk berehat di hotel.

Kami menginap di Hotel Sri Pelangi.Harga bilik pun berpatutan la..tu smua budget tu..ekeke..Okla bilik dia..air panas ada, aircond ok.. Kami keluar mkn mlm lebih kurang pukul 8.30.Kak laila x ikut sbb letih..Mana tak letih, 1 hari berjalan dengan bg taklimat lg..huuuuhhh, sian bos aku..xpelah, kak laila berehatlah, kami tapaukan makanan.Misi mkn mlm ari ni ialah mencari MEE BANDUNG MUAR.cari punya cari, tnya punya tnya..xde..

So kami singgah la kat satu kedai yg memasang screen projector gedabak beso..huhuhu..D'Cahaya Seafood nama kedainya..so nama kedai pun seafood, mstilah order tomyam kan, xkan order nasi campur ngan sate..ekeke..lps mkn, ash tetap mahu meneruskan MISI kami iaitu mencari MEE BANDUNG MUAR yang dikatakan sedap hingga boleh jd gila kalau tak mkn. Serius beb, aku dah tgk keadaan org yg separuh sedar dlm pencarian mee bandung ni.Mmg huru hara woo..muakakaka..siap call penyelia PID sg mati lg bg tunjuk direction ke kedai yg sbnr.hahha..mmg tak bleh bla tul la..

Akhirnya kami menjumpai kedai tersebut. Inilah yg dikatakan "U ALL NAK U ALL CUBER"..Mmg tak rugilah cari, mee bandung ni mmg best,mmg yg terbaik..kami bungkus jer mkn kat bilik..ekeke..

Perjalanan kami bersambung esok pagi..so korang baca esok jugak la..adioss..amigos!!

2 comments:

Anonymous said...

Terima kasih kepada group WG yang sudi datang ke PID Pagoh..Yang paling aku takkan lupa ketika ko hentak kepala aku dengan bucu bonet waja yang keras tuh..you owe me one bro.hehee

mohdrizalyusop :) said...

Kasih mu diterima..hehe..
adess..minta maap byk2..time tu x perasan lgsung ade kepala kat dlm..ekeke..harap xde pape kecederaan seriuz.. :)
terima kasih juga krn melayan kami dgn penuh kasih sayang..
Insyallah, ade masa bertandang lg ke sana.. :)

p/s - kawe belanja mkn kat maytower..bereh hutang..ekeke..

Iklan Bergambar !