Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

23 March 2009

Earth Hour? Padamkan Lampu Anda..~!!

Salam weih..
Dari minggu lepas aku nak cite psl benda neh..nape la asyik pending jerk..apa pun,skang neh aku post kan jugak..ape yg korang tau psl Earth Hour? la, xkan x tau kut..xpelah, aku cite sbb aku mmg nak cite pun..ahaks..~

Apa itu Earth Hour?
Earth Hour ni adalah salah satu usaha atau kempen tuk menyedarkan kite smua pasal pemanasan global.

Kenapa Earth Hour dilakukan?
Utk menyelamatkan bumi kita daripada global warming..itu jerk..smbil memberi kesedaran pd masyarakat tentang bumi kita neh yg semakin tua..hak..hak..

Bagaimana untuk menyokongnya?
Mudah..sgt2 mudah..ape org ckp, very simple to do..korang hanya perlu switch off lights selama satu jam sebagai langkah awal..klu tutup suis lampu dirumah untuk vote kepada bumi and klu biarkan suis terbuka vote kepada global warming...senang bukan?

Bila Earth Hour neh?
ooo..dah dekat dah neh..28.03.09, ari sabtu neh. kul 8.30mlm hinggalah ke pukul 9.30mlm. klu nak smpi pg pun xpe..tu maknanye korng tido..pakat ramai2 duk luar pasang lilin erk..jgn smpi terbakor dah ler..wat unggun ape pun best..

Kalau nak tau lebih lanjut psl kempen neh..korang leh klik kat sini. takpun korang klik kat banner tuh..Jom sama2 support usaha yg serimurni neh.. :)

Aku dah register..~!!

Korang bila lg...hep..hep.. :)

Sekolah oh sekolah..



Betul lah kan..zaman study tuh zaman yg amat2 seronok..penuh ngan suka, duka, gembira, sedih..mmg best la bg aku..x tau la korang kan..sygnye, aku x igt mne aku letak gmbr2 mse aku sekolah rendah dlu..klu nak diputarkan balik masa tuh, dah tentu aku nak balik zaman aku sekolah mse darjah 1 dulu kat Sekolah Kebangsaan Merbau Sempak (SKMS) ngan mse aku form 4 kat Sek. Men. Keb. Bukit Gading (SMKBG) tuh..muahahha.. ~!!

22 March 2009

Sabtu punyer cerita..~!!

Salam beb..malas nak menaip tp tgn neh still kat keyboard lg..sapo lah tukar keyboard neh, sbb button dia sedap ditekan. tu yg buat jari2 aku neh nak menaip..~!!

sabtu lepas, sptutnye aku lepak2 ngan azi izanee tp aku ade hal yg x dpt nak elak..sorry beb..x dpt dtg..pstuh settle jerk aku terus ke k.j sbb teman dyla ngan adik2 dia nak beli laptop kat lowyat..bf dia x dpt ikut sbb skit perut, sama ngan aku jugak..ape hal ntah, mlm tuh aku sakit perut..silap makan kot..alhamdulillah, dpt jugk laptop yg dicari..2 sekali gus beli lak tuh..~!!

sabo je lah dyla..rezeki adik2 ko nak dpt laptop...ko tuh dah beso..dah bekerjaya..dah nak kawin pun..nnti mntak bf ko bg laptop cmtuh mse hantaran kawin erk..ekeke..opss, lagi satu hal..jgn wat cmtuh lagi erk dyla..aku x suke..klu x ko telah mencalarkan hub persahabatan kita..serius neh..~!!

kul 9 jgk aku smpi sg buloh, amat dah msg tnye kat mne..nak tgk MU vs Fulham..tp apakan daya, MU kalah dgn teruknye..hampa aku lg sekali..tp xpe, chelsea pun kalah..muahaha..meriah kedai mek mlm td..sehingga entry neh ditulis, Liverpool dah melonjak2 naik, 5-0 dibantainyer Aston villa..hampess tul..~!!

17 March 2009

Aku masih dapat bernafas~25th :)

Hah..ni pun entry yg sepatutnya aku post minggu lepas..hahha..almaklumlah, menulis bila kene moodnyer...

SELAMAT HARI LAHIR ke 25 moque..
Tq nad sbb jd org pertama wish kat aku..hahha..klu x aku pn lpe ..wakaka..mlm tu jugak aku buka hadiah dr p3 ledang..p3 ledang ye tak..dia pos awal hadiah tuh..seminggu awal dah smpi umh aku..apa2 pun thanks mydear.. :0..luv u..beriya2 kata karipap dlm tuh..mentang2 lah aku ni jual karipap..hahha...

Esoknyer aku sungguh terharu dengan nyanyian dripada kumpulan okestra di TMS..(nanim, nad, along, sepul, abe n lain2)..serius seh, aku terharu..ahaks..~ Pada kawan2 yg mendoakan aku dan wish birthday tuh..diucapkan terima kasih le bebanyok..
aku doakan korang juger gembira, ceria dan diberkati sentiasa..aminn..

16 March 2009

Email dr Maybank ??

Salam smua..
Aku dah lama nak post entry neh..sejak dlm inbox aku bersepah2 dapat email sebegini..lg pulak lps aku tau ni fraud punye mail..hampes..

thanks 9uesday dr geng mpc.net krn mewar-warkan info neh..aku rse korang pun ade dpt mail cmneh kan..ni contoh email nye...korang tgk alamat email sender..orang yang buat ni berpengkalan di indon..

jika anda terklik pada link yang diberi arahan anda akan dipandu ke sini...dan ia adalah halaman Fraud!!hati2 jangan sampai tertipu...

kalau korg dpt cmneh..jgn segan2 dan malu2, terus report ke SKMM atau Maybank sendiri..ahaks...~

11 March 2009

Satu Malam ..~

tutt..tutt..bunyi handset..(bunyi dlm format mp3)..

hallu..
hello, bleh ckp dgn amran..(bkn nama sbnar)
sye ckp..sape neh erk..?
sombongnye..sye bg msj x bls pun..
mmg tak balas la..sye x kenal awk pun..
sye cume nak kawan je ngan awk..boleh ker?
ooo..boleh2..so agak2 bila kita boleh couple...??

arkk???
apahal mntak couple lak neh..wagagaga...

aku malas nak sambung cite neh..idea tarak..wakaka..~

09 March 2009

Dunia Makin Canggih ~

Peluang ke neh ??

Mesin nie menarik minat aku la pulak..klu tgk dr rupa dia cam alat yg selalu dibawa oleh penguatkuasa tuk saman org yg mmg tak makan saman..ahaks..tp tekaan aku salah..ni alat tuk wat bisness neh..alah, yg kat stesen2 minyak, 7e dan sbgnya..tp yg ni cam lain dr yg lain jerk..leh bayar BIL..uikss..bayar bil ye tak..cam nak beli satu jerk letak kat kedai..nnti korng bayar bil kat aku je yer..uhuk..uhuk... :)~

Salam Maulidur Rasul 1429H

Salam..ahaks.lama btul aku x update blog neh..nape erk?? tetiba aku nak tulis entry neh, yelah esokkan adalah hari keputeraan rasul junjungan umat Islam, Nabi Muhammad s.a.w..so aku nak kongsi la serba sedikit dgn korang..yelah, kdg2 kita ni lupa..kan..kan..

Maulidur Rasul yang jatuh pada pada hari Khamis 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571 merupakan hari keputeraan Nabi Muhammad s.a.w (Sallallahu Alaihi Wasallam). Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.
Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.
Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal salih.
Jelas kepada kita bahawa pembalasan Allah Subhanahu Wataala terhadap kebaikan begitu cepat sehinggakan terdetik sahaja di hati hendak berbuat kebaikan, sudah Allah Subhanahu Wataala akan memberi pembalasan yang tiada ternilai. Seseorang yang beriman, kuat bersandar kepada Allah, ketika di dalam kesusahan dia tetap tenang dan hatinya hanya mengadu kepada Allah dan mengharapkan pertolongan dan kasih sayang Allah Subhanahu Wataala.
Keberkatan mengadakan Majlis Maulud itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya. :)

~Salam Maulidur Rasul~

Iklan Bergambar !