Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

15 April 2009

Seminggu Yg Rabak..~!!

Ini aku nak cerita seminggu lepas yg sgt2 bz..ape hal tetiba bz..??

Isnin ~ 6/4/09

Dapat task tuk 2 minggu terus..perghh..dah rse sikit2 neh..mmg x arr..minggu neh aku stop testing modul ikut spec yg diberi..start balik test dr mula..bug..bug..mmg hampess tul..tp aku balik awal jugak..5.30 dah ca alif but...muahahha...ko tgk esok pulak..

Selasa ~ 7/4/09

Yazahh...ari neh aku pindah masuk bilik meting..wat secara group..kenalpasti semua modul yg ade bug..perghh..mmg aku agak keje neh mungkin boleh siap paling lewat pun kul 8 mlm..xpe2..jap g kul 8 pun x siap2 lg..br 1 modul..masak neh..bug yg aku hntr pun dah smpi 200 lebih..mmg x arr..kul 10..x siap lg..hamik ko..smpi ke pukul 5 aku kat opis..cess..tu pun br settle 2 modul..smpi umh dah azan subuh... mata dah rabak..

Rabu ~ 8/4/09

aku masuk keje kul 11..mmg mata x leh blah dah neh..nak buat cane..byk lg belum settle..x habis2 lg bug neh..ape x nye..kesalahan bahasa tu lebih byk dr button2 yg x berfungsi ngan betul..hadoyai..masak aku..tp xpe..bukan aku sorg..pg nih masuk developer sume terkejut bila buka jerk redmine diorg, beratur bug yg nak kene fix..pulak tu nama aku jerk ..mne taknyer..sume bug aku yg hntr..padahal yg cr ramai...yg post guna nama aku..asal developer masuk bilik meting cr aku..
"who's rizal? rizal..rizal..wa..tekanan aku cmneh..selamat la lead aku neh org yg bertanggungjawab.."anythng bout bug, u ask me..rizal just post the bug.."...lebih kurang la ayat dia cmneh..
muahahha..aku ade backup..suke2..

ari neh aku nak balik awal..mata dah semakin rabak..aleh2, kul 2 jugak aku kuar opis..cess..

Khamis ~ 9/4/09

Perghh..dah ari khamis..sempat ke kitorg sume post bug sebelum ari sabtu..sbb sblum ari sabtu smua bug perlu di fix kan..ari sabtu sistem nak running..ade training tuk cikgu2..masak kami neh..so bersambung lg keje kami dgn penghantaran bug kpd developer..ari neh aku tau ade sesetengah developer yg mental down..sbb melihat bug yg terlalu byk..muahahha..ha, tu lah..kitorg x cukup tido 2 ari, korg leh balik tido kan..hamek ubat..kene lah motivasi balik diri..set mind ..ekekek..smpi kan PM (project manager) suh kitorg stop post bug..jap g lead aku pun...

"mne boleh, kami akan post bug selagi kesalahan sume tuh tak diperbaiki..walaupun kecil.."
Sape suh kami buat detail..kami nih hanyalah testing sistem mengikut spec yg diberi..hamik ubat lg..mmg xleh balik awal lg..kul 2 jugak lah gamaknyer..

Jumaat ~ 10/4/09

Ari neh dah ari jumaat..cepat tul hari berganti..ari neh aku dah slow post bug sbb dah x larat nak hntr..lg pun akunye tggl sikit je lg..abe nye ade lg 5 m/s...perghh..nyk lg tuh..ari neh jgk kami pecah 2 group..group aku still post minor bug yg tggl n another group, key in data 5 buah sekolah tuk esoknye training..selamat la esok training aku x involved..klu x..mmg aku ajar cikgu2 neh dgn mood yg kurang sikit..yelah, ngantuk x cukup tido..kang klu cikgu neh kita ajar, x paham2..terkasar sikit cane..menjawab den..ari neh balik awal sikit, kul 10 aku dah blah..
Diorg still x balik lg..sblum aku balik, lead aku dah bengong..dia pasang movie ip man, tembak projector kat screen..perghh, dan cam tgk wayang..muahahha.. Wakakakakaka....

Sabtu ~ 11/4/09

Hari tido...ZZzzzZZZ..

Ahad ~ 12/4/09

Td g kenduri membe kawin..hujan lebat pulak..sian pengantin..kawin dah ko man..selamat berbahagia ke anak cucu dan keakhir hayat..lain2, personal xtvt..muahahha.. Sengih

Minggu neh mari buat userguide ye adik2...perghhh..~!!

04 April 2009

Program Postpaid "Member Get Member" dari CELCOM


Dapatkan sekarang!!
PERCUMA telefon LG apabila anda mendaftar Plan Pascabayar terendah dengan Program 'Member Get Member'.

POSTPAID PLAN

Monthly Fee ---------------------------------------------- RM 18.00
Minimum Usage Fee (Monthly) -------------------- 0
OFFICE PAX ----------------------------------------------RM 10.00

(Call Within Organization Nationwide for 50 Hours)


> 3G Video Call Charges / Min ---------------------- FREE
> Voice Call Charges / Min -------------------------- FREE
> SMS Charges / SMS --------------------------------- RM 0.05
> Subsequent After 50 hours ------------------------ RM 0.15

Credit Limit ----------------------------------------------- RM 300

Anda akan mendapat pelbagai GANJARAN LUMAYAN dan INSENTIF yg diberikan. Anda akan mendapat kesemua pakej istimewa diatas dan dapatkan WANG TUNAI dalam akaun anda setiap bulan. Bagaimana? Mudah sahaja..Tanya aku ...~!!

p/s - dah biasa dgr ayat2 marketing ni...muahahahha...tp aku buat jugak...ekekke... ~!! :)

02 April 2009

ALUMNI HOMECOMING 2009 - POLITEKNIK & KOLEJ KOMUNITI

Salam semua,

Sekadar berkongsi info dengan anda semua tentang maklumat yg aku dapat pagi td melalui laman forum mypolycampus.net atau dikenali sbg MPC.net. Majlis alumni ini adalah yg julung2 kali diadakan dan tujuan ia diadakan adalah untuk merapatkan ukhwah dan tali silaturrahim dikalangan pelajar, alumni dan institusi. Semoga dengan adanya majlis ini, ia dapat memberikan ruang kepada kita semua untuk bertemu kembali disamping berkongsi pengalaman tertentu.

Terdapat pelbagai aktiviti dan acara yg dijalankan sepanjang hari tersebut. Kepada korang yg graduate dr politeknik dan juga kolej komuniti, JOM... meriahkan majlis ini dan kita GEGARKAN PUO..~!!

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari disini.


Iklan Bergambar !