Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

31 December 2009

Selamat Datang 2010 :)

Salam...wooo, bpe jam je lagi dah nak masuk tahun baru. Selamat tinggal 2009 dan semua kenangan itu akan tetap disimpan dlm ingatan neh..n selamat datang 2010. Selalu org akan tetapkan azam bila masuk tahun baru neh..Aku pun ada gak azam dan impian dlm tahun 2010 neh. Azam aku nak jadi yg lebih baik dari tahun lepas. Tak kira lah dalam apa2 pun..Insyallah, doa2kan aku ye..

Impian aku pulak ada banyak..so lepas dicongak tolak bahagi darab tambah..ini short list impian aku dalam 2010 neh..

1. Bawak mak & abah aku g jalan2 kat langkawi xpun pulau2.
2. Buka kedai sparepart komputer kat kg aku.
3. Buat $^#&%^ n beli kereta.

4. Settle hutang piutang..kecuali ptptn sbb lmbt lgi nak habis..hehe..(ni bahaya neh klu x settle, kene aku mati, masak aku dlm kubur)
5. Kasi up Kelab KBK ^_^


So yg lain2 aku tak tulis dlm ni sbb x penting sgt..tp diambil kira melihat pd keadaan..hahahha..moga2 impian 2010 neh tercapai..insyallah.amin.

Jangan tanya apa2 yg melibatkan kawin atau 2 hati menjadi satu ke ape sbb minta mahap, xde dlm list..^_^

Apapun, buat semua rakan2 diluar sana..Selamat Tahun Baru 2010 dan semoga apa yg diimpikan korg semua akan tercapai. ^_^

*jap lg ke Bagan Lalang sambut tahun baru...hehehe..*

23 December 2009

Kelakar Seh

Salam..
Hahahahaha, ari ni mmg kelakar lah klu diingat2 balik..pagi td dtg je on ym terus dpt ym dr Mr. A...wahh, cam ada peluang je neh..tp petang ni dpt ym dr Mr. A lagi, terus ...POOMMM!!!!, peluang dan harapan tu musnah..ibarat ko tiup belon...tiup..tiup dan tiup..akhirnya...POOMMM!!! meletup.
Maksudnye lupakan untuk aktiviti sabtu ni..Dah xde dah..

Tapi bila dipikir2 balik, kenapa aku nak menagih *ayat cam sasau jerk* atau menunggu harapan yg bajet cam ada, tapi sebenarnya xde.. So, buat sakit hati..

Sekarang ni, boleh pikir lah kan, sudah2 lah tu...sekarang ni pikir utk masa depan bukan untuk masa lepas..hahahaha....
aku yg bajet ..muahahhahaha...ampess.!!!!

16 December 2009

ريندو ڤد دي

Erk..jam kat pc aku neh dah kul 3.25pg.. Nape lah mata aku neh xnak tutup2 lagi..tido lah weih..esok keje neh..huhuhu..dr td aku pun tak tau lah bpe kali lagu ni diulang-ulang. Sedap kot dgr lagu ni.
Menyingkap tirai hati
Mengintai keampunan
Di halaman subur rahmat-Mu, Tuhan
Tiap jejak nan bertapak
Debu kejahilan
Akan ku jirus dengan madu keimanan

Tak ternilai airmata dengan permata
Yang bisa memadamkan api neraka
Andai benar mengalir dari nasuha nurani
Tak kan berpaling pada palsu duniawi

Destinasi cinta yang ku cari
Sebenarnya terlalu hampir
Hanya kabur kerana dosa di dalam hati
Telah ku redah daerah cinta
Yang lahir dari wadah yang alpa
Tiada tenang ku temui
Hanya kecewa menyelubungi

Ku gelintar segenap maya
Dambakan sebutir hakikat
Untuk ku semai menjadi sepohon makrifat
Moga dapat ku berteduh di rendang kasih-Mu

Namun ranjaunya tidak akan sunyi
Selagi denyut nadi belum berhenti
Durjana syaitan kan cuba menodai
Segumpal darah bernama hati
(Destinasi cinta Ilahi)

Lestarikan wadi kalbuku, oh Tuhanku
Leraikan aku dari pautan nafsu
Biarpun sukar bagiku melamar redha-Mu
Namun masihku mengharap ampunan-Mu
Wahai Tuhanku? Ya Allah?

|| rindu seh kat dia..serius aku rindu sgt2 kat dia..||



13 December 2009

SANTAU..atau Aku Yg Di Santau?

Salam..erm..seminggu lepas aku cuti lama..dr ari rabu smpilah ari ahad. So Isnin masuk balik lah kerja. Insyaallah, moga2 lebih bersemangat dan produktif. Khamis lepas jugak ade jamuan makan malam utk team SPS yg dibuat di Le Meredian Hotel, KL Sentral.. Tempat dia pun ok. Senang je klu nak g ke hotel ni..Turun di stesen KL Sentral, betul2 berhadapan dgn pintu masuk.

Jumaat pun aku ada dinner jugak..perghh, penuh dgn makan saje aku neh..mne tak up..up fly away..wakakka..ni pulak jamuan makan malam bersama anggota PLAS (TLDM) PSA yg dibuat di Monterez Golf Club, Shah Alam. Tak ramai yg datang, cuma intake 9 dan 10 yg ramai. Aku ni dlm kategori intake 5..3 org je yg ada..Xpelah, memeriahkan majlis. Terima kasih dan tahniah kepada urusetia yg menjayakan majlis makan malam ni. 10 tahun dah PLAS di PSA kan..hahahha..moga2 sentiasa bersemangat.

Erk, lupa lak..td tghari dlm kul 1230, dpt msg dr dia..tnya aku bz ke..so aku call dia..dia ajak lepak kat Midvalley..LEPAK MIDVALLEY!!!!! dia nak tgk Santau..SANTAU???? macam2 aku pikir neh..nak pegi ke tak..nak pegi ke tak..dia ngan membe dia..oo, oklah bukan aku berdua je ngan dia..last2 aku capai tuala, terus mandi, siap2 n start moto g komuter sg buloh..hhaahha..mudah dan senang..

Sampai2...la, x beli tiket lg..herm..movie kul 145, la ni kul 2 ptg..next movie jam 4..so papehal g mkn dulu lah yer..solat zohor pun belum lg neh..lepas mkn perut kenyang, dia pun tak tau nak pegi mne..so aku ajak naik atas balik..last2 smpi wayang, leh beratur..dia nak jugak tgk SANTAU tuh..hehehe..last2, beratur je lah..dlm ati aku risau neh, mlm jugak dia smpi umh nnti..xpelah, dia kata akan ada org amik..

Ha, ni aku nak cite sikit psl cerita Santau yg aku tgk td..so far ok lah..jln cerita dia suspen dan ada babak2 yg menggelikan hati. First time aku tgk movie ngan dia, amat2 emosi..hahaha..lebih byk tgk muka dia dr tgk movie...aduss..nape aku neh..x bleh2..
sambung cite balik, Santau neh cerita pasal sahabat yg dengki pd sahabatnya..mungkin sbb projek yg sahabat dia neh dapat. dengki punye psl , ape lg, dia hntr la benda yg bukan2..tp yg teruknya kena pada isteri dan anak..benda yg kacau smpi 2 pulak tuh..smpi 2 bomoh pun x leh lawan..so klu nak tau lebih lanjut, g lah pawagam berhampiran ye..ahaks..erm, zaman sekarang ni, mcm2 boleh jd..dan santau neh pun boleh kena pd sesiapa shj..apa yg penting, kita ingat Allah s.w.t. tu jerk..Minta dijauhkan lah semua ini dr kehidupan aku..

So, hari ini aku agak gembira dan sedikit sedih..nape erk..patut gembira..hahaha..dah2, jgn nak emo2 lak..cukup dgn apa yg terjadi dulu..tp smpi sekarang aku masih pelik dan tertanya2..kenapa dia buat cmni? biarlah masa yg tentukan..Ape pun, i.m back... hahahhaha... ^_^

04 December 2009

|| Aku Menjadi FlashMan ||

Salam..

Waahh, petang2 Jumaat ni aku berada di Hotel Villa, Segamat. Tak disangka2 aku leh berada disini.. Minta EL pg tadi..Minta maaf boss ye..minggu depan saya cover balik keje yg tertangguh..ade ker...??hehhe..Sebenarnya, dulu sekali aku penah pegi sini masa lawatan ke PID Labis.


"rumah tumpangan aku mlm ni..."

Aku buat ape kat sini? hehehe..
Saja jerk menenangkan fikiran. So saat aku tgh menulis blog ni, hati aku tenang. Niat sebenar nak jumpa mereka tp dibatalkan dgn mendadak. Terpaksa mengubah cara. Takde niat lain selain meminta maaf. Alhamdulillah, misi dah berjaya. Tu yang tenang sikit tu.

"just try and fail, but don't fail to try"


Dari puduraya td kul 12.00tghari, smpi di bndr Segamat jam 3. Naik Cepat Ekspress..Mmg cepat lah..hahahha..Boleh tahan jugak jauhnya. Terlepas aku solat jumaat. Jumpa satu masjid india muslim. Niat solat Zohor je lah..Perjalanan sejauh 202km yg memakan masa lebih kurang 3 jam..Walaupun jauh tp seronok.

Nmpk aku x?? hahaha..

Igt esok aku nak ke Gunung Ledang..mencari puteri gunung ledang..hahaha..sayangnya, puterinya dah berpindah ke tempat lain dan x mungkin akan bertemu..erm...xde lah, aku tak pernah ke sini, so nak jugak g tgk gunung ledang dr dekat..tp cam xde masa jerk..cuaca pun x menentu..

Semoga perjalanan balik esok dalam keadaan yg baik..


Yeaahhh..life must go on babeh..!!! ^_^

Iklan Bergambar !