Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

26 January 2010

| Ada Jiran Baru |

Salam,

Alhamdulillah, sempurna sudah puasa aku tuk ari ni. hehehe...
Ha, ari n aku dapat partner baru duduk sebelah aku..yelah, mne taknya sejak 2 minggu ni kiri kanan aku xde org..huhuhu..boring seh..sebelum ni ade je.

Sebelah kiri aku nama dia hilman..disebabkan dia neh org bukit, dia x beser duk atas kusi so dia duk atas bukit...hehehe...xde lah..dia kena duk dlm training room ngan team dia..beser lah, org penting ma..sebelah kanan aku lak nama dia aiman..tp dulu lah..skang dah berpindah ke belakang, sbb kena duduk sama rendah, berdiri sama tinggi ngan bos2..naik pangkat la katakan..tahniah man..so skang ni yg duduk tmpt aiman tu intan..Insyallah, mmg sape2 yg duduk kanan aku tu akan naik jadi bos.ahaks..

Korang leh image la kan, aku duk kat mne..kan..kan..x boleh??? nmpk sgt la x fokus..tentu2 aku duk tgh2..adess, slow dowh korang...xpe2, kat bawah tu aku kasi gambaran yg agak jelas..okies.. :)

25 January 2010

Mendaki Gunung Ledang

Salam..semalam aku br balik dr Sagil, Johor..Apa aku buat kat ctu? aku ngan team kbk ada xtvt kat cna..misi mendaki dan menawan puncak Gunung Ledang. Gunung yang penuh misteri..hehehhe..tp sygnye, aktiviti mendaki tu terpaksa dibatalkan dan kami cuma berkhemah di kolam puteri hutan Lipur Gunung Ledang. Sbb terbatalnya xtvt ni kerana pada hari kami sampai yakni pada ari sabtu (230110), dapat lak berita yg sultan Johor mangkat. Kami cuma masuk melihat2 kawasan jerk.

"main uno dulu sebelum bertolak"


"pekene bihun sup panas"

"telur separuh masak"


"di R&R Ayer Keroh"

Sebenarnya pintu masuk utk mendaki Gunung Ledang ni ada banyak. Tp lebih afdal jika masuk di Gate B. Gate B ni lah Taman Hutan Lagenda Taman Negara Johor Gunung Ledang. Sebelum mendaki, kat sini lah kita kena mendaftar, declare brg apa yg kita bawa dan mcm2 lagi..So kat sini kami cuma survey jerk. Lepas tu kami terus ke Hutan Lipur utk berkhemah..Yelah, dah alang2 smpi sini xkan nak balik kan..boleh tahan jugak nak smpi ke kolam puteri neh..hhehehhe..


"menunggu masa untuk mendaftar"


"aku yg x berapa poyo"


"aku lagi..hehehe.."


"pintu depan taman negara ledang"


"aku yg sendiri"


Tak banyak xtvt yg kami buat kat cna..cuma makan, mandi, berehat sambil melihat keindahan alam di hutan lipur neh..Tengahari ahad kami pun kemas nak balik..sampah2 semua kami bawa turun bawah sbb nak tunjuk kat renjer hutan..klu tak, lesaplah deposit sampah kami..hehehe.














.on the way nak balik, ternampak la pulak warong cendol..Warong cendol Wak Rom...free tambah..waahhhh,dgn lajunye berenti kat ctu..pekene cendol mmg layan seh..klu korang rse korang dtg lah tangkak..ahaks..



Aku sampai umh dlm kul 4 lebih jugak lah, letih seh..tido sudah..hahahha..

:: Sedikit info

Bayaran untuk masuk ke Taman Hutan Lagenda Taman Negara Johor Gunung Ledang.

- Permit Masuk - RM 5
- Permit Mendaki - RM 5
- Insuran - RM 2
- Guide (10 pendaki) - RM 140
- Deposit Sampah - RM 20

* semua bayaran utk seorng kecuali guider.

05 January 2010

| Dunia Coklat Untuk Kamu |

Salam semua,
aku dapat email dari kawan aku pasal cekelat..ataupun dgn bahasa mudah.my ---> coklat atau chocolate..hahaha..
Ini ada satu event dekat Midvalley dipanggil Malaysia Chocolate Fair 2010.
So sesiapa yg suka makan coklat. boleh datang dekat sana. Macam2 coklat dari pelbagai negara ada. Ada coklat dari Russia, Switzerland, Australia, Germany, Austria, Iran, Belgium, US dan terutama sekali dari Malaysia lah.

Juga ada macam2 aktiviti yang dibuat untuk korang yg giles2 dengan dunia coklat neh.
Yang paling penting masuk adalah PERCUMA !! Mesti korang suka kan..hahahha..

Untuk maklumat lanjut, korang boleh lah layari di http://www.chocolatefair.com.my

Iklan Bergambar !