Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

23 February 2010

Happy Seh Malam Nie ^_^

Apa yg aku rasa mlm ni mcm2..perasaan mcm org yg tgh mancing 2-3 jam, pastu dpt ikan beso..perasaan macam naik gunung penat bagai nak rak, tp dah smpi atas je, penat tu hilang bila tgk keindahan alam kat bwh dr atas...perasaan mcm..mcm2 lah..hehehe...tu je yg aku tau...sbbnya biarlah aku je yg simpan..hehe...

Bagaimana hendak ku lupa

bayangan wajahmu
selalu di depan mata

harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu

Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..

Aku pilih derita..


walaupun benda tu buat aku derita..tp nak juga cmtu..kenapa erk? aku pun tak tau..cmne nak settle tuh..pape pun, siapa pun aku, apa pun aku..aku tetap aku..aku bukan korg..dan korg bukan aku..aku lah mohdrizalyusop @ moque..semoga kehidupan korng semua diberkati sentiasa....amin..



-- aku yg happy --

22 February 2010

Gini Rasanye... :(


Apasal ari ni ati aku rse cm pedih aarr.. ?? sakit seh...

14 February 2010

| Sepagi di Pasar Tani Shah Alam |

Salam, utk aku dan semua org.. weeeeee... ^_^

Penat seh ari nih..ni br la dpt berehat..igt nak tidur kejap..tp dah kul bpe pulak..aduyai..mne tak letih klu dr pg td berjalan saje..opss, bukan aku berjalan tu maksudnye beraya..duk edar flyers kat pasar tani stadium shah alam tuh..hahahha..

"mcm2 ade jual kat cni"

"ape yg pelik kat gambar neh"

Bukan aku sorang jerk, ada ramai lg..aku, rinto, din ngan mahir...habis semua kereta ngan gerai2 dlm pasar tu kitorag bg flyers..dapat lah saguhati, dan saguhati tu aku buat beli tikar..muahahahha...dah letak dlm bilik aku pun.. lg pulak nak xcercise kaki aku yg injured 2 minggu lepas...dpt jln pusing 1 pasar neh..jgn bengkak balik dah la..

"x cukup neh, lg..lg..kereta byk"

"cam nak main layang2 jerk"

Settle edar flyers, masuk pasaraya giant yg menjadi kebanggaan bebudak poli shah alam tuh, makan la bai..lapo..makan x hengat, pekena McD sudah..ekekeke..habis jerk mkn terus balik umh le..dah tak tahan nak mandi..

"cube teka logo ini dekat mne? "


Esok punye aktiviti nak g piknik kat Air Terjun Sendat, Ulu Yam..yeahhhhh...

13 February 2010

| Selamat Tahun Baru Cina 2010 |

Salam..hohohoho...

Cuti tahun baru cina..yeahh..kpd kaum Cina, Selamat Tahun Baru Cina. Apa bikin cuti2 ni? Ada membe aku ni ajak g air terjun pulak. Tp x tau lagi kat mne. Tgh memikir2 lg mne port yg ok lg cun. Herm...dengan kaki aku yg masih tak baik lg neh, guano nak masuk hutan jauh2..lg2 pulak nak mendaki..Aduyai..minta2 lah sembuh 100% sebelum minggu terakhir neh..nak guna kaki ni naik gunung tebu..huhuhuhu...


Semalam aku cuti..sbnrnye bukan cuti suke2, emergency leave bak org jawa pggil..hehehe..settle jerk, aku g lah TM Point kat Kepong. Yelah, dah nak dekat 2 bulan org tm neh x dtg2 umh aku pasang line tepon atau streamyx..jadah ape neh..so aku g lah tmpoint yg dekat la sangat dengan umah aku neh..

Orang takde lah ramai mne pun, tp kaunter untuk aku tu buka 1 jerk..cam haram..maka dengan 1 jerk kaunter dibuka, lama lah aku menunggu kat dlm tuh..akhirnya, nombor aku keluar. aku tnyalah ngan penjaga kaunter tuh masalah aku..dia check lah apa yg patut. last2 dia kata umh aku tu kawasan maxis...erk ???? so ape maknanya ? maknanya aku x leh nak pasang tepon guna line tm, so bila xleh psg tepon, xdelah streamyx..ape kejadahnye smua ini...!!!

Apa ntah main2 kawasan2 neh..lg penjaga tu kata klu aku nak jugak guna line tm kat area umh aku tuh, kene fight dgn maxis ke ape, minta penduduk2 semua bersatu. aduss..mmg aku check area umh aku neh xde yg pakai tepon line tm...hualoh..maxis ni pun satu lah..benda2 cmnilah yg menyusahkan ni..

Penjaga tu kata lg, aku leh psg line tepon, tp line maxis..no still 03..hekeleh, aku bukan nak psg tepon, aku nak psg streamyx..dodol lah...lama2 kat dlm tu pun bukan leh ubah apa2 ye tak..baik aku balik..herm..


Balik tu aku singgah The Store jap, cr itu maxis center. tnye ape broadband yang harga ok dan terbaek..hahahaha..x pasal2 aku beli broadband dr maxis neh..melayang jugak lah 100 hengget. tp xpe, dia bg aku guna selama 7 hari..klu x ok, aku leh bg balik broadband ni, dia pulangkan balik duit aku..hhahhhaa..
Setakat aku guna smpi ari neh, ok jerk..7.3 Mbps..ok lah kan..ye tak..xde lah semput2 pun, mungkin sebab sini area maxis..ceh, kunun jerk..tp yg aku pelik, aku dah guna lebih dr 500 MB..dia kasi aku 1.5G jerk..leh cukup smpi sebulan ke? hahahhaa..aku guna puas2 dulu sblum smpi hari yg ke-7..lps tu klu aku malas nak pakai, pulang balik sudah..wakakakaka...

Nak layan naruto...yeahhhaaa..!!!

03 February 2010

|| Kaki ku kene servis ?||

salam..woo, aku dapat m.c 2 ari tu..ni sbb urat lari punye pasal.terseliuh pun jugak kot.bajet ari ni aku nak g keje tp disebabkan jalan pun bertongkat, dpt lak cuti dr doc, baik aku cuti..hahahaha..masak lah aku masuk keje esok..confirm keje berlambak punya..alahai redmine..redmine..hehehe..

Sebab kaki aku ni urat lari pun aku x tau..Jumaat lepas mlm aku main futsal ngan bebudak opis aku..balik tuh terus g karoake, celebrate sal punye birthday.kul 4 jugak la smpi umh.Time tu kaki aku ok lg..Masuk ari Sabtu aku dah rase lain macam kat kaki aku neh..Masuk Ahad je, ok lg..Tp ptg tu dah sakit sikit, aku pun dgn memandai2 g lah amik minyak mak aku, urut kaki sendiri..aku urut kuat2..geram, seh kaki ni sakit time2 cmni..malam je terus bengkak..hamek ko, terus x leh jalan..merangkak beb..sakit pedih dia jgn ckp lah..smpi satu tahap aku geram sangat, aku hentak2 kaki aku neh kat lantai..pstu sakit sendiri..muahahhaa..bertambah bengkak..

Nak taknak nak g urut, kaki dah bengkak..call lah pojie ngan rinto kot2 diorg ade tongkat..selamat, pojie ade.so mlm td aku g umh dia amik tongkat..senang la sikit nak berjalan..mlm td jugak aku g klinik shamsudin kat umh aku..tau doc tu ckp ape..

"ini bukan masalah besar"...

muahahhaha...selamber badak jer ckp cmtu..kaki aku ni ringan je.sakit ni beb..ampess..selamat dia bg ubat tahan sakit, ubat sakit sendi/otot ngan ubat sapu..so mlm tu lepas pekene roti canai, aku mkn ubat sakit sendi/otot jerk..

So pagi ni aku bangun pagi2, buat xcercise kaki sikit..bahaya seh klu kaki ni sakit..nak pakai lama neh..dah la 2minggu lagi nak mendaki lagi..haiyooo...

Iklan Bergambar !