Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

13 February 2010

| Selamat Tahun Baru Cina 2010 |

Salam..hohohoho...

Cuti tahun baru cina..yeahh..kpd kaum Cina, Selamat Tahun Baru Cina. Apa bikin cuti2 ni? Ada membe aku ni ajak g air terjun pulak. Tp x tau lagi kat mne. Tgh memikir2 lg mne port yg ok lg cun. Herm...dengan kaki aku yg masih tak baik lg neh, guano nak masuk hutan jauh2..lg2 pulak nak mendaki..Aduyai..minta2 lah sembuh 100% sebelum minggu terakhir neh..nak guna kaki ni naik gunung tebu..huhuhuhu...


Semalam aku cuti..sbnrnye bukan cuti suke2, emergency leave bak org jawa pggil..hehehe..settle jerk, aku g lah TM Point kat Kepong. Yelah, dah nak dekat 2 bulan org tm neh x dtg2 umh aku pasang line tepon atau streamyx..jadah ape neh..so aku g lah tmpoint yg dekat la sangat dengan umah aku neh..

Orang takde lah ramai mne pun, tp kaunter untuk aku tu buka 1 jerk..cam haram..maka dengan 1 jerk kaunter dibuka, lama lah aku menunggu kat dlm tuh..akhirnya, nombor aku keluar. aku tnyalah ngan penjaga kaunter tuh masalah aku..dia check lah apa yg patut. last2 dia kata umh aku tu kawasan maxis...erk ???? so ape maknanya ? maknanya aku x leh nak pasang tepon guna line tm, so bila xleh psg tepon, xdelah streamyx..ape kejadahnye smua ini...!!!

Apa ntah main2 kawasan2 neh..lg penjaga tu kata klu aku nak jugak guna line tm kat area umh aku tuh, kene fight dgn maxis ke ape, minta penduduk2 semua bersatu. aduss..mmg aku check area umh aku neh xde yg pakai tepon line tm...hualoh..maxis ni pun satu lah..benda2 cmnilah yg menyusahkan ni..

Penjaga tu kata lg, aku leh psg line tepon, tp line maxis..no still 03..hekeleh, aku bukan nak psg tepon, aku nak psg streamyx..dodol lah...lama2 kat dlm tu pun bukan leh ubah apa2 ye tak..baik aku balik..herm..


Balik tu aku singgah The Store jap, cr itu maxis center. tnye ape broadband yang harga ok dan terbaek..hahahaha..x pasal2 aku beli broadband dr maxis neh..melayang jugak lah 100 hengget. tp xpe, dia bg aku guna selama 7 hari..klu x ok, aku leh bg balik broadband ni, dia pulangkan balik duit aku..hhahhhaa..
Setakat aku guna smpi ari neh, ok jerk..7.3 Mbps..ok lah kan..ye tak..xde lah semput2 pun, mungkin sebab sini area maxis..ceh, kunun jerk..tp yg aku pelik, aku dah guna lebih dr 500 MB..dia kasi aku 1.5G jerk..leh cukup smpi sebulan ke? hahahhaa..aku guna puas2 dulu sblum smpi hari yg ke-7..lps tu klu aku malas nak pakai, pulang balik sudah..wakakakaka...

Nak layan naruto...yeahhhaaa..!!!

No comments:

Iklan Bergambar !