Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

23 March 2010

Jalan2 ke UUM

Wahhh..aku balik dari Alor Star..ceh, padahal dah seminggu balik.hahaha..saje cite cm br balik..suke ati lah, malas menulis punye pasal..wakaka..

1 ari kat sana adalah masa yg terlalu singkat..dgn perjalanan yg amik masa lebih kurang 9 jam..tp aku x rase perjalanan tu lama..hahaha..perasaan ?
gembira + seronok + teruja + gementar

gembira sbb nak jalan2..
seronok sbb nak jalan2..
teruja sbb nak jalan2...
gementar sbb nak jalan2...

hahahahha...sama je jawapan aku..sbb alasan dia nak jalan2..lg pulak first time aku nak menjejakkan kaki ke Alor Star + UUM neh..

aku kesana sbb teman sahabat aku, lynn ni amik jubah..erm.. Dia ni akan konvo ari ahad ni..lupe lak..majlis konvonya aku x dpt nak ikut..so amik jubah pun kira cam pra konvo gak..merasa jugak lah..hahaha.. at least merasa gak la aku berjalan2 sekitar alor star ngan UUM neh..

Kami smpi Alor Star pun dah jam 630pg..yelah, dr Melaka pun gerak dah nak dekat kul 10mlm.. lynn kata adik angkat dia akan amik..so boleh lah klu nak mandi kejap kat umh dia..mula2 segan gak..tp dah smpi tempat org kan..

masuk kandang kambing mengembek...
masuk kandang harimau mengaum..

Sekali adik angkat dia ni rempit da..oppss, jgn salah anggap..dia dtg naik motor..2 biji moto..satu aku naik ngan adik laki dia..Dia naik ngan adik angkat dia..wahh, udara segar dipagi ari..rumah adik angkat ni x lah jauh sgt..tp klu jalan kaki tu leh basah gak lah baju..maklumlah, skang ni cuaca panas jerk..

Lepas je kami bersalin pakaian, lps mndi le tuh..adik kepada adik angkat lynn neh hntr kami ke stesen bas balik sbb nak amik bas ke UUM..herm..jam dah kul 11pg..simpan beg jap gak kaunter penyimpanan beg..pastu terus naik bas ke UUM..perjalanan ade lah lebih kurang 1 jam setengah..gilos ko, leh tahan gak lah dr Alor Star ke UUM neh..hehehe.. sungguh mengujakan aku..hahaha..



Dalam perjalanan ke UUM neh, aku duk lah sebelah gadis manis..rupenye dia student UUM..so aku pun saje lah borak2 ngan dia..borak2 pun byk psl kerja..student last sem la katakan..tp yg bestnya dia leh soal aku ape tau...

' awak ni student gak ke? amik course ape ? '

wahahaha...aku spt student..??? maksudnye ..maksudnye... nak belajar dan menjadi pelajar tidak mengira usia.. kan.. ^_^

Smpi je UUM, kami pun turun dan terus ke MALL..ntah, dah nama dia MALL..kira cam pusat tuk membeli belah la dlm UUM neh..hehee..aku smpi pun dah kul 12 lebih..amik jubah kul 2..masih ada masa tuk jalan2..tp disebabkan cuaca yg panas dan malas nak berjalan..kami pun melepakkan diri kat satu tmpt yg dipanggil PKR..eh, PKP..hehehe..Pusat Kegiatan Pelajar..ye kot nama dia..hahha..




Jam 2 je kami pun gerak ke dewan dimana semua bekas2 pelajar dtg nak amik jubah..perghhh, ramai giles..klu x ramai bukan berkonvo lah ye tak..hahaha...sesi mengambil jubah ni amik masa yg agak lama..dr kul 2 smpilah kul 5 br lah settle..mahai..x sempat nak jalan2 dlm UUM neh..kempunan lak den nak g tgk rusa dlm tu..hahaha..lepak2 jap ngan membe dia..pstu terus g tunggu bas..kami smpi balik di stesen bas kul 730mlm..



Tiket balik ke K.L kul 12mlm..so ade masa byk lagi..hujan pulak tu..lepas je solat kami terus g mkn..atas info dr rakan2, ada satu restoran yg cam KFC tp lebih dkenali dgn nama RADIX FRIED CHICKEN..ha, po lagi..kami pun g lah situ..nak rasa lah katakan..menu yg ada pun lebih kurang cam kat KFC jugak..ada ayam, ade fun fries, ada macam2..cuma yg specialnye, semua bahan masakan dia neh adalah organik..bagus kan..





Dalam bas kami tido jerk..penat sgt kot..hahaha..tau2 dah smpi K.L. Tgk jam dah kul 5.30pg..disebabkan masing2 tgh mamai lg, kami pun duduk lah kejap kat tangga maybank tu..aku spt org asing dibumi sendiri..yelah..tgh mamai..br bangun tido.. duduk dlm 1/2 jam, pstu kami g masjid jamek..pastu g sarapan dekat CM @ Central Market... disebabkan lah kami ni x mandi lagi, dgn badan pun dah rasa melekit2, balik umh dululah..leh mandi2 dan merehatkan diri..


Dalam kul 11pg aku gerak g pudu..dr umah aku ke pudu xlah jauh sgt klu naik tren KTM tuh..sbb sahabat aku ni nak balik Melaka dah..mak dia pun ada kat K.L sbb g medical checkup, so leh balik sama lah..singgah jap kat CM beli cenderahati.. bear itu sgt comel...hahaha..

Buat sahabatku, selamat berkonvokesyen dan tahniah juga terima kasih sbb sudi bawak jalan2 masa kat alor star ngan UUM.. Yeahhh ^_^

No comments:

Iklan Bergambar !