Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

14 May 2010

| Malaysia's Largest Youth Festival Is Back |

Salam semua,

Yeahh...Malaysia's Largest Youth Festival YOUTH' 10 telah kembali lagi..Tahun lepas aku x berkesempatan nak pegi. Insyallah, tahun ni aku akan pergi..pass free pun dah dapat..hahahha..kat bawah aku cite cmne nak dapat pass free ni..

Mesti ada yg tnye apa tu Youth' 10 kan..sebenarnya YOUTH' 10 ni dalam bahasa yg sgt mudah ialah Perhimpunan Terbesar REMAJA di Malaysia untuk tahun 2010 ni. Dalam bahasa yang agak kompleks lagi cam kat bawah ni...

People ask. Why YOUTH’10?
The Festival was created for one purpose: to connect a generation of savvy youths with brands, leaders, government and the media.
When we first ran the Festival, we just wanted to create a platform where youths could come away from their computers, and hang out with each other. Meet friends, from other walks of life.
It turned out to be more than that. Some youths, with their talents & hard work, won numerous competitions and walked home richer. Young entrepreneurs were inspired by others, some even started their own businesses after that. Startups began to flourish after being in the attention of the media, and the government even adopted a couple of youth projects.
All these would not have been possible if not for the youths’ tenacious spirit & zestful appetite for great adventures.
But how do we make the best out of the youths’ potential?
It begins with the fundamentals: How youths engage with brands, leaders, government and society. The festival has proven – that with this level of collaboration, anything can happen.

Ha, dah paham dah skang..klu x paham jugak amik lah maksud yg pertama sekali..hehehe...

Terdapat berbagai aktiviti yang disediakan oleh pihak penganjur untuk YOUTH' 10 kali ini..jom kita tengok apa aktiviti-aktiviti yg ada tuk kita semua yg datang nanti :

* Sports Festival
o The MILO Basketball 3 on 3
o Youth’10 Futsal Championship
o Foosball Champions Challenge
o Pool Champions Challenge
o World record football juggling attempt

* Music/Arts Festival
o Battle of the Bands
o Graffity – Write it out lout
o Dance Discovery 2010
o 1Malaysia Concert
o KL Stompers
o Tugu Drum Circle

* Shopping Festival
o Fashion Bazaar
o Adidas Warehouse Sale
o Padini Warehouse Sale
o SEED Warehouse Sale
o Radioactive Warehouse Sale
o TOPMAN Warehouse Sale

* Dance Festival
o Breakdancing Workshop
o Extreme Street Dance Challenge
o Street Jazz Workshop
o Popping and Locking 101
o Modern Ballet performance
o Shuffling performance
o HIP HOP PARTY 2010

* Discovery Festival
o Youth Artist Showcase
o Singing Competition
o Youth Photography Competition
o Fashion Showdown
o Comedy Night
o Magician’s Secret
o Yo-Yo Performance

* Conference Festival
o National Youth Entrepreneurship Convention
o YOUTH’10 Public Speaking
o Debating Championships
o “Understanding Youths” Conference on parenting
o “Marketing with Youths” Conference
o “Youth Communities 101″
o NGO Youth Conference 201

Wooo, banyak giles kan aktiviti dia..rugi klu x datang ni...hehehe..

Untuk maklumat lanjut jugak korang boleh melayari youthsays.com. Tiket adalah PERCUMA bila korang jadi member of youthsays..

Camne nak jd member? Senang je, korang boleh klik gambr kat bawah nie..dah register…ajak sekali kawan-kawan ..confirm korang semua suka punya lah..hehehe..


Pe pun, klu korang nak tau lebih lanjut pasal event ni, korang kenalah pegi jenguk ke website YOUTH' 10 tapi register dulu erk..jangan tak register..

Berjumpa kita disana.. Insyallah.. ^_^


No comments:

Iklan Bergambar !