Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

12 May 2010

| Ops Sapu Bersih |

Salam semua,

Ha, hari ni aku update apa xtvt aku seminggu yang lepas..ehehe..

Sape penah main tembak2 mase kecik2 dulu.. Kalau dulu bahan2 dia mudah nak cari..getah dan pelurunya dari kertas yg dah dilipat jd tebal..pastu tembak..perghh, sakit gak lah klu kena. tu lah permainan perang2 mase zaman aku kecik dulu..selalu main bila lepas exam..

Tapi sekarang mungkin dah xde kot..skang ni dah ada yg lebih canggih dipanggil PAINTBALL. ha..painball wa cakap lu..ni jenis permainan atau sukan baru kat Malaysia ni..mne aku ckp x canggih, dulu kalu nak menembak, korg kena masuk pasukan2 keselamatan br leh pegang pistol atau senapang..tapi sekarang dengan bayar RM90, kita dapat senapang, peluru dan boleh tembak orang dengan sesuka ati..hahaha..tapi ini hanya dalam permainan paintball lah..hilang akal ke ape klu guna peluru betul..

First time aku main paintball.. tu pun sbb membe opis aku ajak main. Fakhrul nama dia..Hensem budak ni..Tak tau la dah berpunya ke belum..tnye dia sendirik..Ah, sambung cite paintball..Kitaorang main paintball ni kat Gombak. Nama tempat tu Rimba Harmonis Gombak. Fakhrul ni kata kul 10 start main..so aku smpi tepat kul 10 xde pun diorg neh..aku igt dah salah tempat..hahaha..rpenye diorg ade problem tgh jalan..xde hal lah bro..ehehehhe..

" abg paintball tgh bg briefing"

Pertama sekali kami diberi taklimat oleh owner camp tu..aku tak igt nama dia..sbb msih dlm keadaan cuak + teruja..wakakka..aku kenalkan sbg bro paintball je lah ye..ehehhe..bro paintball ni bg penerangan kat kami yg buta pasl paintball ni, bagaimana cara2 mengendalikan senapang dia..keselamatan yg diperlukan dan mcm2 lg lah.. Kami dibahagikan kepada 2 group. 1 group 5 org dan 1 group lg 6 org..

" kusyuk sgt le tew.."


"bajet paham..hahaha.."


" bakal kene tembak ni..ckp byk pun tara guna.hehehe.."

Masing2 dah dapat peralatan..dgn senapangnye, topeng nye..baju kali peluru yg x kalis sgt..dan yg paling penting adalah peluru. Yelah, klu xde peluru nnti tembak kuar angin jerk..500 biji peluru yg mcm mercun bola diberi kepada setiap pemain..

"gua ckp diorg ni mmg nak kene tembak neh..gelak2 lak.."


"senapang tuk operasi yg telah siap diservis.."


"salah satu field yg kami main.."


"kapten kami ari tu.."

Ada 3 field semuanya..dan kami kami kesemuanya..Yg best dan terbaek ialah team aku yg sgt emmpertahankan kubu..semua duk dlm kubu @ pondok..muahahaha...ini namanya teknik menjaga base dari dimusnahkan pihak lawan..hahaha.perghh, penat seh main paintball neh.aku igt x penat sgt..tgk dlm tv cam senang je.. hasil dr permainan td tu, aku dpt beberapa tanda dibadan..dah cam g bekam pun ada..Sakit wooo kena tembak...igt tak sakit ke...papun, korang kene cuba atleast sekali la..


"teruk-teruk kene tembak.."


"eh, cmne ade love kat situ..tu bukan bekas kene tembak tuh.."

Balik dari main paintball tu kami singgah makan jap kat Greenwood..Letih bai main...haahha... Thanks to Fakhrul dan kawan2 nya yg sudi mengajak aku bersama2 dlm permainan paintball ni..semoga berjumpa lagi... ^_^


Kalau korang nak main kat tempat aku main tu, korang just click je link kat atas nama Rimba Harmonis Gombak ye...adioss..akan datang aku cite psl peralatan2 paintball ni secara detail..sbb bahasa2 yg aku gunakan kat atas tuk paintball tu salah...hahahaha...ok.

pesanmoque : minta mahap la ye..gmbr mse peperangan xde sbb aku penat dan malas nak amik kamera tuk tangkap gmbo..hahahha..

No comments:

Iklan Bergambar !