Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

16 June 2010

| Aku Ada Motor ? |

Salam,

Yeah..setelah 2 biji moto aku dicuri sejak tahun 2003 dan 2008, kini aku telah ada motor baru yg berkuasa agak tak tinggi tapi nak ajak berlumba dengan moto seangkatan dengannya tu, aku percaya 100% motor aku neh boleh menang..hahaha...wajah keriakan ada disitu. Sebenarnya, motor ni aku baru beli seminggu yang lepas. Untuk mudah bergerak g keje balik keje je neh..Kalau sabtu ahad pun aku jarang kuar rumah naik motor. Kali ni, aku beli mangga yg terbaek sekali tuk kunci motor..

Ni aku cite sikit jenis2 motor yang pernah aku ada sewaktu masa dulu.

'Yamaha 110ss - tahun 1997'

Ha, kalau x silap aku, ni motor bapak aku waktu zaman2 aku sekolah menengah..tahun 1997 dan waktu tu aku baru masuk form 1, dan dengan secara x rasminya, aku jadikan ia sbg motor aku untuk aku g sekolah. Wahh, bangga seh..form 1 dah bwk moto g sekolah..dgn x pakai helmetnya..klu skang ni aku leh pegi zaman dulu, mmg aku waktu tu dah kene tapak2 oleh aku waktu skang..hahaha...tp sygnya, moto ni x lama ngan aku.. kene curi kat ladag kelapa sawit..ni punca adik aku yg bawak..haeh..!


'Honda EX-5 - tahun 2003/2007'

Ha, moto ni pulak aku beli waktu zaman study kat politeknik. Kalau x silap masa tu tahun 2003 kot..Waktu tu kan ada on job training, dapat lak company kat kampung baru..disebabkan malaeh nak naik bas, dapat je loan ptptn, terus aku g beli motor neh..hahaha..dan yg paling baek dlm terbaek ialah..motor ni aku guna ngam2 sebulan..lepas tu hilang kat Damansara Utama. cm hampes kan..tp nak buat cmne, mungkin bukan rezeki aku kot..adoaii..! Lepas je aku habis study kat politeknik, aku beli lagi satu motor yg sama model iaitu EX-5..masa ni tahun 2007..tapi ni aku beli kat kawan sekampung aku, pun sama jugak..hayat x panjang, hilang kena curi kat Rahman Putra..herm...


'Modenas GT128 - 11 Jun 2010'

Ahhah, alhamdulillah..ni lah motor aku skang ni..Modenas GT128 tahun 2010. Lebih ganas dan ganas..dengan warna set hitam dan oren, ia nmpk macho seperti tuannya..muahaahahha..jangan hilang lagi ye..

Korang cmne, bape byk moto yg korang ada dah kene curi???

15 June 2010

Lagu OST Syah Jihan - Pergilah Ayu (lirik lagu)

Salam,

Ini adalah lagu tema untuk drama Shah Jihan dari slot akasia di TV3 selepas drama Adamaya dahulu. Barisan liriknya penuh dengan maknanya yang hanya boleh dirungkai oleh pada sesiapa yang mungkin pernah terjadi pada diri mereka. Bagi aku, lagu ni memberikan aku tenang, mungkin sebab lagunya yang ala2 dalam hati ade taman..tapi ade aku kesah ke ngan semua tu..hahahah..layankan je lah ye.. ^_^


Pergilah Ayu ~ The Fabulous Cats

Kosong hidupku tanpamu
Cermin ku membayang bayanganmu
Pameran kasih ku layu
Tiada dirimu tiada untukku

Tinggalkan ku dalam anganmu
Sakitku mencintaimu
Deritaku merinduimu
Lemah hati menginginkanmu

Kau hilang terus kau menyepi
Tewasku bila ku ketahui
Berita kau sudah berpunya
Hancur hatiku
Berkeping-keping jadinya

Hilangku bukan kerana cinta
Hilangku bukan untuk menyeksa
Bagiku semua tiada berharga
Biarku telan semua derita

Pergilah kau pergi dariku
Biarku ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasihmu
Meski hati merelai

Mati hariku di kotak sepi
Di situ kau mula mahu mengenalinya
Langkahku songsang telah ku sedari
Semula ku hias kau jauh dah pergi
Putus komunikasi kau elakkan diri
Ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
Ku ingatkan kau memori kau tutupkan telinga
Nyata tiada kita tiada jalan penyambungnya
Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta
Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata
Dengan segala kelebihan dan kekurangan yang ada
Bahagiakanlah mereka berdua ku doakannya
PadaMu ku pohon sucikan hatiku
Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMu
Amin


Chorus
Pergilah pergilah ayu
Jangan kau
Hiraukan tentang diriku
Pergi kau pergi kau ayu
Ku anggapkan ini satu tragedi

Kau hapuskan semua yang kita bina
Kau hancurkan harapku
Untuk hidup bahagia bersamamu

Berkali kau bersumpah untuk berubah
Tapi janji kosongmu
Tak sudah-sudah
Entah sampai bila
Kau lepaskan saja aku

Ulang Chorus

Pergilah kau pergi dariku
Biar ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasihmu
Meski hati merelai

Pergilah pergilah ayu
Jangan kau
Hiraukan tentang diriku
Pergilah pergilah sayang
Biarkan ku begini


14 June 2010

| Aku Nak Pegi Pasarlah |

Salam semua...
mari ramai2 tgk sedalam2nya semua gmbar2 neh...huhuhu...

Photobucket

Huhuhuhu...kenapa aku letak gmbar makanan neh..sebabnya......sebabnya.....sebabnya...
Aku tengah..........

....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....


<---- ----="" laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...="">

| KDK Selepas Di Servis |

Salam,

Yazzah..inilah dia blog aku yg telah siap dibaikpulih..hahaha..Mengapa dan kenapa aku menukar layout blog KDK @ Kisah Demi Kisah ni..? Sebabnya sgt2 mudah..kerana aku sedar yg bila aku buka blog neh, rasa cam serabut..dah la kadang2 aku serabut..bukak pulak blog sendiri, tgk pun serabut..dah cam cacamarba..haeh...ni aku try buat simple giles..lg pun blogger dah kuar template sendiri..tersangat2 lah mudah klu korng nak edit..kan..kan..kan...

Penyakt 'M' dah datang, maka dengan ini..aku isytiharkan ........




<--------------- span="" style="font-size: 130%;">TIDO !!!!! ----------------->
Korang jangan berdengkur cmtu..mau kene kapak nnti..c ya, gudnite.^_^

13 June 2010

| Demam Panas World Cup 2010 |

Salam semua,

Demam bola telah kembali lagi. Mana taknya, sekarang ni sibuk diperkatakan tentang bola...dimana-mana sahaja. Aku pun x terkecuali juga untuk melihatnya walaupun aku ni bukanlah seorang peminat bola yang tegar. Piala Dunia FIFA 2010 telah dimulakan dan untuk kali ini, negara Afrika menjadi tuan rumah. Sedikit info untuk semua berkenaan FIFA yang dipetik dari Incik Wikipedia.
'Logo Rasmi Piala FIFA 2010'
Piala Dunia FIFA (selalu dipanggil sebagai Piala Dunia bola sepak atau lebih senang dikenali sebagai Piala Dunia adalah pertandingan yang paling penting dalam bola sepak antarabangsa. Ia dianjurkan oleh Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (Federation Internationale de Football Association (FIFA)), organisasi yang mentadbir sukan berkenaan dan ia dipertandingkan oleh pasukan-pasukan bola sepak kebangsaan lelaki dari kalangan negara-negara ahli FIFA. Kejohanan ini diadakan setiap empat tahun sejak 1930 (kecuali dalam tahun 1942 dan 1946 disebabkan oleh Perang Dunia ke-II). Walau bagaimanapun, ia lebih merupakan acara yang sentiasa berjalan kerana pertandingan kelayakan mengambil masa tiga tahun di antara pusingan-pusingan akhir.

Fasa pertandingan akhir (biasanya dipanggil sebagai pusingan akhir) melibatkan 32 pasukan kebangsaan yang bertanding selama empat minggu di negara tuan rumah yang dicalonkan, yang mana pertandingan ini merupakan pertandingan yang paling ramai penontonnya di dunia.[1] Dalam 17 pertandingan yang telah diadakan, hanya tujuh negara sahaja yang pernah memenangi pusingan akhir Piala Dunia iaitu Brazil adalah pemegang terkini, juga merupakan pasukan yang paling berjaya dalam Piala Dunia telah memenangi Piala Dunia sebanyak lima kali, diikuti Itali dengan empat dan Jerman dengan tiga. Pusingan akhir Piala Dunia yang berikutnya bakal berlangsung di Afrika Selatan dari 11 Jun hingga 11 Julai, 2010.

# Piala Dunia FIFA <----- :="" klik="" lanjut="" lebih="" span="" tau="" untuk="" ye..="">

'Perlawanan Mengikut Kumpulan'
'Piala Yg Menjadi Rebutan'
Woopss, aku sokong mana? hahaha...Disebabkan aku ni bukanlah penyokong tegar mana2 negara tetapi dalam sanubari aku ni pilihan untuk menang Piala Dunia 2010 ni mungkin German atau Sepanyol. Pepun tengoklah keputusan akhirnya nanti ye.
'Pilihan aku..hehhe...yg mana erk agak2 leh pegi final?'
p/s - Sekarang ni SUKMA tengah berlangsung di MelakaYipiee.. ^_^

Wall Climbing di Putrajaya

Salam,

Ni rentetan xtvt rock climbing yg lalu, tp yg ni aku g wall climbing pd 6/6/10 (Ahad)..tu pun sbb ajakan dr sorg teman yg dikenali mase event youth' 10 yg lepas. So aku, rinto, pojie, amat ngan jai dah set akan pegi. Tempatnya nama Putrajaya Challenge Park (PCP) Boulder kat Presint 20, Taman Cabaran, Putrajaya. Tp dlm perjalanan nak kesana tu, leh pulak org yg mengajaknya x dpt nak g..ceh, ape darr ko aciq..

Nak xnak kitorg g lah jugak..dan nak smpi pun..smpi cna set jmpe ngan person incharge (bear). Ni bukan bear yang aumm...aumm tuh..ni nama org..hehehe...

Keadaan bagaimana wall climbing itu lebih nmpk dan jelas..hahaa..yelah, kali terakhir aku wall climbing neh tahun 2002 klu x silap..kat PCP neh ada byk jenis wall..dr jenis yg beginner cm aku neh smpi lah ke expert dan speed..bagus kan.. Untuk pada sesiapa yg br first-time nak merasa bagaimana xtvt wall climbing neh, jgn risau..korg boleh berlatih dulu kat wall yg beginner..yg ni agak mudah sikit..dan kat bawah dia ade tilam...ha, jatuh x la sakit sgt..

Ni ada beberapa info berkenaan sukan wall climbing ni...jom tgk...

Antara peralatan yg wajib ada :
1.tali kern mantle (dinamik)
2.figure of eight
3.carrabena
4.harness
5.sarung tangan
6.hooves(kasut getah mahal tue...RM300) bukan kasut kebun ok
7.helmet( bukan helmet motosikal) boleh jugak tapi besar tak sesuai
8.tepung tangan...(chalk) bukan tepung gandum atau tepung beras ye..

Kalau korang nak dtg ke PCP neh, ia dibuka dari :-

:: Ahad hingga Khamis (10.00pg - 8.00mlm)
:: Jumaat dan Sabtu (10.00pg - 10.00mlm)

Kalau nak tau lebih lanjut, bolehlah hubungi PCP ye..
Korang klik je kat link dibawah..

* Web Rasmi
* Facebook PCP
* Blog PCP

Meh layan gmbo mse kitorg kat cna..




















Balik dr PCP kami terus g mkn kat Sek17 Shah Alam, Pakli Kopitiam..hahaha...teruk2 order tuh..ahaks..

Thanks to Jai merangkap jurulatih kami pd ari tu..yeahh.

05 June 2010

| Around The Largest Youth Festival --> YOUTH' 10 |

Salam.

Finally, Malaysia Largest Youth Festival (YOUTH' 10) were completed for year 2010. Kemeriahannya boleh dirasai dengan jumlah kehadiran seramai 88, 366 orang. Wooo, 88,366 visitors..huh, maybe can say it's most successful event for this year..hahaha.. Selama 3 hari 2 malam dengan pelbagai aktiviti yg ada. Aku sgt bertuah sbb salah sorg antara 400 volunteers. Walaupun penat tapi ia berbaloi2..hhahaha...nama pun jadi volunteer kan..Tulah, apa2 pun keje, klu kita minat dan rasa seronok buat, xde rasa ia menyusahkan pun..kan..

Ha, ni nak cite ape skop tugas aku masa festival ni berlangsung..Untuk 3 hari aku kat sana, tugas aku ialah mengambil gambar dan kawasan yg perlu aku tangkap gmbar tu ialah di bahagian shopping/bazaar. Tp hari kedua aku dihantar ke bahagian Red Carpet. Bukan aku soranglah, dia dibahagikan mengikut team masing2. So far, all volunteers are very awesome, energetic n funny..hahaha..

Thanks to organizer from YouthAsia for giving me opportunity to be part of your team <---- br="" cool="" guys="" hahaha..u="" lah..lol.="" volunteer.="">
Tulis byk2 pun ayat beterabur..hahaha..so aku letak gmbr je lah..ahaks.. ^_^





--> Sekitar Shopping Festival <-- span="">







--> Sekitar di Red Carpet <-- span="">















--> Sekitar di Sport Festival <-- span="">






--> Sekitar di Dance Festival <-- span="">






--> Sekitar Conference Festival <-- span="">





NOW ----> this is my TeAM..ohok..ohok..yeahhh..miss u guys.. :p

Iklan Bergambar !