Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

16 June 2010

| Aku Ada Motor ? |

Salam,

Yeah..setelah 2 biji moto aku dicuri sejak tahun 2003 dan 2008, kini aku telah ada motor baru yg berkuasa agak tak tinggi tapi nak ajak berlumba dengan moto seangkatan dengannya tu, aku percaya 100% motor aku neh boleh menang..hahaha...wajah keriakan ada disitu. Sebenarnya, motor ni aku baru beli seminggu yang lepas. Untuk mudah bergerak g keje balik keje je neh..Kalau sabtu ahad pun aku jarang kuar rumah naik motor. Kali ni, aku beli mangga yg terbaek sekali tuk kunci motor..

Ni aku cite sikit jenis2 motor yang pernah aku ada sewaktu masa dulu.

'Yamaha 110ss - tahun 1997'

Ha, kalau x silap aku, ni motor bapak aku waktu zaman2 aku sekolah menengah..tahun 1997 dan waktu tu aku baru masuk form 1, dan dengan secara x rasminya, aku jadikan ia sbg motor aku untuk aku g sekolah. Wahh, bangga seh..form 1 dah bwk moto g sekolah..dgn x pakai helmetnya..klu skang ni aku leh pegi zaman dulu, mmg aku waktu tu dah kene tapak2 oleh aku waktu skang..hahaha...tp sygnya, moto ni x lama ngan aku.. kene curi kat ladag kelapa sawit..ni punca adik aku yg bawak..haeh..!


'Honda EX-5 - tahun 2003/2007'

Ha, moto ni pulak aku beli waktu zaman study kat politeknik. Kalau x silap masa tu tahun 2003 kot..Waktu tu kan ada on job training, dapat lak company kat kampung baru..disebabkan malaeh nak naik bas, dapat je loan ptptn, terus aku g beli motor neh..hahaha..dan yg paling baek dlm terbaek ialah..motor ni aku guna ngam2 sebulan..lepas tu hilang kat Damansara Utama. cm hampes kan..tp nak buat cmne, mungkin bukan rezeki aku kot..adoaii..! Lepas je aku habis study kat politeknik, aku beli lagi satu motor yg sama model iaitu EX-5..masa ni tahun 2007..tapi ni aku beli kat kawan sekampung aku, pun sama jugak..hayat x panjang, hilang kena curi kat Rahman Putra..herm...


'Modenas GT128 - 11 Jun 2010'

Ahhah, alhamdulillah..ni lah motor aku skang ni..Modenas GT128 tahun 2010. Lebih ganas dan ganas..dengan warna set hitam dan oren, ia nmpk macho seperti tuannya..muahaahahha..jangan hilang lagi ye..

Korang cmne, bape byk moto yg korang ada dah kene curi???

6 comments:

Nur Hasyimah Mahasan said...

Alhamdulillah tak pernah kena curik lagi...mintak2 dijauhkan

Moque ^_^ said...

alhamdulillah,
moga2 tiada kecurian berlaku lg..huhuhu...

cikaaluk said...

ahahhaha xpnh kena curik laghi..sibaek xpnh ader moto..kuang kuang kuang..:P

Moque ^_^ said...

haah, slmt la aciq xde moto..
beli bas trus kot..senang.

yahaya said...

motor adnan sempit.

Moque ^_^ said...

to yahaya,

hahaha..motor leh bertukau jd robot..ahaks.

Iklan Bergambar !