Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

13 June 2010

Wall Climbing di Putrajaya

Salam,

Ni rentetan xtvt rock climbing yg lalu, tp yg ni aku g wall climbing pd 6/6/10 (Ahad)..tu pun sbb ajakan dr sorg teman yg dikenali mase event youth' 10 yg lepas. So aku, rinto, pojie, amat ngan jai dah set akan pegi. Tempatnya nama Putrajaya Challenge Park (PCP) Boulder kat Presint 20, Taman Cabaran, Putrajaya. Tp dlm perjalanan nak kesana tu, leh pulak org yg mengajaknya x dpt nak g..ceh, ape darr ko aciq..

Nak xnak kitorg g lah jugak..dan nak smpi pun..smpi cna set jmpe ngan person incharge (bear). Ni bukan bear yang aumm...aumm tuh..ni nama org..hehehe...

Keadaan bagaimana wall climbing itu lebih nmpk dan jelas..hahaa..yelah, kali terakhir aku wall climbing neh tahun 2002 klu x silap..kat PCP neh ada byk jenis wall..dr jenis yg beginner cm aku neh smpi lah ke expert dan speed..bagus kan.. Untuk pada sesiapa yg br first-time nak merasa bagaimana xtvt wall climbing neh, jgn risau..korg boleh berlatih dulu kat wall yg beginner..yg ni agak mudah sikit..dan kat bawah dia ade tilam...ha, jatuh x la sakit sgt..

Ni ada beberapa info berkenaan sukan wall climbing ni...jom tgk...

Antara peralatan yg wajib ada :
1.tali kern mantle (dinamik)
2.figure of eight
3.carrabena
4.harness
5.sarung tangan
6.hooves(kasut getah mahal tue...RM300) bukan kasut kebun ok
7.helmet( bukan helmet motosikal) boleh jugak tapi besar tak sesuai
8.tepung tangan...(chalk) bukan tepung gandum atau tepung beras ye..

Kalau korang nak dtg ke PCP neh, ia dibuka dari :-

:: Ahad hingga Khamis (10.00pg - 8.00mlm)
:: Jumaat dan Sabtu (10.00pg - 10.00mlm)

Kalau nak tau lebih lanjut, bolehlah hubungi PCP ye..
Korang klik je kat link dibawah..

* Web Rasmi
* Facebook PCP
* Blog PCP

Meh layan gmbo mse kitorg kat cna..




















Balik dr PCP kami terus g mkn kat Sek17 Shah Alam, Pakli Kopitiam..hahaha...teruk2 order tuh..ahaks..

Thanks to Jai merangkap jurulatih kami pd ari tu..yeahh.

2 comments:

cikaaluk said...

sory ar..bkn sengaja xnk g or xg...
keciwa okep...xdpt g...punyer ar ssh nk planning last2 xdpt join..sedey arr...
psst next week kt g erk...ader owang nk blanjer cornetto..yeaay..
ppst-nama yg incharge tu ZUbair..aciq yg panggey dier bear..sbtolnyer bair laa..kn samer jer nk pronouce kn?

Moque ^_^ said...

hehehe..
aciq la ni..x g.ekeke..
oo, bair ke...?hahaha...kan dah salah tulis..tp xpe kot, sebut leh kurang..ehhe.. ^_^

Iklan Bergambar !