Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

27 August 2010

| Lepak2 di Geng Corner Upin & Ipin |

Assalamualaikum,

Malam semalam aku, rinto ngan gmie saje nak jalan2 kat sek13 shah alam. Alang2, aku ajak diorg ke Geng Corner Upin & Ipin. Saje je lah nak tengok ape yg specialnye kat sini..Adakah pelayannya memakai kostum upin & ipin? atau pun adakah makan disitu spt makan di alam fantasi seperti dunia upin & ipin? ataupun.....apa? hehehe...

Tak susah nak dapatkan meja, mungkin sbb org pun x ramai. Apa yg uniknya kat kedai neh ialah di dinding kedai ditampal dengan watak2 animasi dari cerita upin & ipin. Keadaan dalam pun ok, tenang..susun atur meja pun ok. Ini kalau time berbuke pose msti ramai neh.

Ada pelbagai menu yg disediakan dari goreng2, bakar2 smpi lah western. Kami cume order sate ayam, daging ngan kambing, itupun lps tgk gmie asyik pandang2 gmbr sate kat tepi dia tuh..dr perbuatan tulus suci dia tuh, aku ngan rinto dah tau nak kene order ape..pe lagi..paggil akak pelayan lalu aku pun order...

"kak, kasi sate ayam-5, daging-5 ngan kambing pun 5.."- minta aku dgn muka yg comel2 sikit.

Makanan ade byk pilihan, air pun sama lah..disebabkan petang ari tu aku tgk rancangan Shamsul @ Bazar Ramadhan, klu berbuka je minum air ribena, aku pun ape lagi, order lah air tu..nak rasa cmne ye x..hahha..tgk cm menarik tertarik jerk..aku pun order lah ribena longan..gmie ngan rinto masing2 order air teh ais ngan teh tarik.

Kedai ni pun sesuai tuk korang2 yg nak melepak2kan diri ngn membe2 smbil bincang hal2 bisnes ke, rumahtangga ke..eh, psl rumahtangga cite kat umh je lah ye..hehhe..ia juga ada menyediakan kemudahan wifi..so boleh lah nak online bagai kat sini kan..

Habis settle makan semua, opss, thanks to gmie sbb banje kami mkn sateeeeee...hehehe..ha, settle jerk..kami pun gerak jalan2 ke dataran shah alam. Saje nak tgk apa ada kat situ mlm2 neh..k. :)

No comments:

Iklan Bergambar !