Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

07 August 2010

| Ops Sapu Bersih II - HotStaff TMS |

Salam semua,

Perghh..best siut main paintball..cam berperang tuh..hahaha..opss, lupa nak bg mukadimah ye x..main terjah jerk..apedehal, blog aku dowh..sukati lah nak tulis cmne kan..kan..kan..betul x..minggu lps opis aku ade anjurkan aktiviti main paintball. Ini kali ke-2 aku main sukan ni...first dulu aku main kat Gombak..kali ni main kat Puncak Perdana, Shah Alam. Layari blog mereka utk maklumat lanjut.

(gi google kat mne tmpt ni..hehee..)
| klik sini nak tgk kawasan |

Sbnrnye takut jugak nak main, mne x nya..dulu main kene tembak habis lebam2 tangan, badan, kaki, peha..pendek kata satu badanlah sakit.hehee..kali ni aku dah prepare ngan baju kurang sakit, glove..so kesakitan akibat kene tembakan tu kuranglah sikit..

(kusyuk mndengar taklimat..)

(tuan tanah tgh bg taklimat : En. Shook)

(barisan marker yg akan digunakan)

(Pallet ni leh buat lebam woo..cm guli kan..)

Kami semua dibahagikan kepada 4 kumpulan...Setiap kumpulan perlu memberi nama kumpulan, dan nama kumpulan aku ialah Survivor. Woowwww !! hahaha..memula main liga dulu..cara permainan ialah kumpulan perlu mengambil kon yg diletakkan di kawasan2 srategik oleh marshall. Marshall ni kira cam petugas lah..klu de orang kena tembak, dia akan tengok..ape ayat senang erk..ermmm..ha, yg mengawal keadaan permainan..klu x tau jugak lantak lah korang..


Pemarkahan pula diambil dengan :

1. Kon - 3 point
2. Peserta - 1 point.

Selepas berhempas pulas berperang, akhirnya tau x kumpulan mne yg menang..hahahaha...hahahahha...aku nak gelak lg besaou2...muahahahahhaa...ok, kumpulan sape menang?

Survivor lah menang weih...

S.U.R.V.i.V.O.R !!!!

(2 gmbr diatas : sape lg klu bukan aku kan..thanks to nanim sbb amik gmbr ni.. )

(bersama ahli gerila..)

(Makanan kami tghari tu..mmg lazattt..)

Yeahh..tahniah pada semua ahli kumpulan dan juga pada kumpulan lain ..anda bekerja keras untuk merebut kon itu..hehehe..itulah yg dinamakan gerak kerja berpasukan dan ikut apa yg telah dirancangkan..yg pastinya, game paintball ni memberikan pengalaman dan pembelajaran baru.

Apa yg aku dapat nampaklah kan dr permainan paintball ni :

1. Usaha dan kerjasama setiap ahli dlm kumpulan..mne leh sorang2..nnti sakit je dapat kene tembak..hahaha..
2. Setiap kumpulan perlu ada ketua / captain ai ai chief.. Bukan dlm game ni jerk..kat luar pun sama kan..
3. Perancangan..yelah kan..mestilah ade plan mcm mana nak amik kon..sape nak amik kon..kira strategi la..hehe..
4. Kemahiran membuat keputusan dlm saat2 yg genting...ni bukan genting highland k..ni kira cam time sukar lah..perlu buat keputusan dgn cepat.
5. Komunikasi..ni paling penting..plan dah ada, tp bila dlm keadaan sebenar..plan dah lari sikit..so komunikasi antara ahli kumpulan perlu untuk ikut apa yang telah dirancangkan.

So, korang try lah main paintball ni..memang best.sgt lah best..try tau..ahaks. :)

No comments:

Iklan Bergambar !