Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

15 August 2010

| Zaman Di PSA : Pre-Registration at PSA |

Salam semua,

Musti korang tgh pikir ape itu PSA kan.. Sebenarnya, PSA ni short word tuk Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah. Satu2nya politeknik yg ada di lembah klang..seyes aku ckp, mmg satu2nya tau..mne ade lg dah..Ok, aku nak cerita sebelum aku dapat masuk ke PSA ni.. Lepas je aku habis SPM, aku terus keje..xde pun dalam hati aku ni nak sambung belajar ke apa..masih awal lagi kot kan..cari punya cari dapatlah kerja kat Pizza Hut Selayang.

Masa tu yg ada ayie, rambo ngan zali. Ni semua membe2 kg ngan sekolah. Dekat selayang ni kami cuma training je sbb kami akan dihantar ke cawangan pizza hut kepong metro. Kalau korang lalu dr jalan ipoh menghala ke kepong, sebelah kiri sebelum Jusco ada satu restoran pizza hut ngan kfc.

Ha, tu lah dia tempat kerja aku ngan kengkawan sekolah. Mana tak nya, habis semua bebudak gading kerja kat sini. Seingat aku yg satu sekolah kerja kat sini ada Sal, Rambo, Zali, Ayie, Zakiah, Manan, Amat, Wadud..ni je yg aku ingat skang..hehehe...
Tak lama lepas tu, sorang2 berenti sbb sambung belajar.

Yang masih tinggal pun aku, ayie, rambo ngan zali. Tak lama lepas tu zali pulak berhenti. Tinggal kami bertiga..Alih2, kami berenti jugak..hehhe..kami pun dapat sambung belajar jugak tau..Kalau x silap, masa tu tahun 2002 kot. Padahal bukan aku yang beriya2 nak belajar.

Aku just follow ayie ngan rambo je..sbb diorg nak g daftar nama kat Kolej Brindley, dekat bangunan uda ocean ke ape.yg dekat ngan stesen bas klang tu. Lepas diorang daftar, ngan aku2 kene daftar jugak..jadah gile neh..masa tu ngok lagi kot..hehehe..main rembat je nak belajar kat situ..ha, ni lah dia klu study ikut kengkawan..bagus kan..belajar ni..kursus yg aku amik masa tu rasanya networking kot.

Aku belajar kat sini sekejap je, sbb aku dapat offer sambung belajar kat UK..yoyo je kan..jgn nak UK sangat..padahal kat Shah Alam je pun. Ha, baru aku igt, masa aku habis dr SPM dulu, aku ada beli borang UPU ngan Politeknik ni, beli je ok..x isi dan x hantar pun..hahaha..aku sememangnya seorang yg sgt bagus. Sebabnya aku dapat ni pun lepas aku dipaksa Wadud..dia lah yg paksa aku hntr borang poli ni..teruk2 gak lah dia paksa aku..sampaikan g hantar boran dulu, dia yg bawak aku naik kereta kancil kelabu tu..

Kira aku hntr by hand lah...masa ni wadud ni dah jadi student kat poli neh..dia bawak aku g bilik dia..g cafe..satu poli tu aku jelajah..yang penting n seronok, awek2 ramai seh..hahaha....ok, aku dapat tawaran ke PSA dalam bidang pemasaran. Erm, nak g ke tak..nak g ke tak...masa ni aku tak gtau pun mak ngan abah aku yg aku dapat sambung belajar. Kalau ikutkan, malas gak aku nak g..tapi ntah..camne aku boleh nak pegi lak..

Aku antara student pengambilan kedua untuk tahun 2002 tu..so, pengambilan sesi ke-2 ni rasanya dlm bulan Julai kot..ntah, aku pun dah cam lupa2 jerk..dan sebenarnya yg paling best, kawan2 sekelas aku ramai yang kat sini..antaranya wadud, norizan, jabal, mohd pakistan..hehee..so, ibaratkan diorang ni senior lah..ceh, byk lah senior korang erk..mentang2 masuk awal..boleh lah..hahaha..nnti aku cite masa aku dah masuk ke PSA neh..mne yg aku igt nanti aku tulis lagi..

Next episode : Menjadi Warga PSA

No comments:

Iklan Bergambar !