Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

04 September 2010

| Priok Steambot - Iftar SMKBG/SMKBBSB 2010 |

Assalamualaikum,

Ohho, ni sambungan tuk jalan2 berbuka puasa..hahaha..rentetan entry yg lepas kan aku ade cakap yg 2-3 ari ni, aku mmg sibuk dgn jemputan berbuka puasa, hahahaha...mmg sgt bernafsu sungguh. Td aku ngan bekas bebudak smkbg berkoloborasi ngan SMKBBSB selamat berkumpul bersama2 untuk berbuka puasa.

Lokasi di Tasik Kelana Jaya, restoran de Priuk namanya. Dengan kehadiran yg aku x jangka. bajet bpe org je yg dtg, tp alhamdulillah. Yg ada td shahrul, sheda, adik sheda, yusman & isteri dan anak, wakjon aka aiman, hanis, ayie, rinto, cair, gmie dan pojie.

Ni restoran steambot. So makanan laut2 la kan..hehe..tp menunya yg pakej kami amik tu bukan steambot je ada, dia ada 7 jenis air, nasi goreng, chicken wing, buah-buahan ngan ditambah pula ngan dessert yg sejuk dan mekal di dalam mulut..apekah itu ??? AISKRIM...yeahahhh...hahaha...


Disebabkan nafsu memasing ditahap level yg tertinggi, maka habis smua yg ada kat atas meja tu kami amik kecuali sayur-sayuran. Chicken wing tu jgn ckp lah, 2 pinggan penuh..hahaha..klu boleh tray kat luar tu kami nak bawak masuk bilik..

Woopss, disebabkan kami booking lambat, maka kami dilayan lebih sikit. Dapatlah bilik VIP okay..Private sungguh..hhahaha..ade ekon lagi tu..siap ngan tv lcd..tp tv x leh nak buka sbb decoder xde..yg tu mmg diorg sengaja xnak pasang..cehh..ampes tuan kedai..


Waktu ditunggu pun sampai, masuklah waktu berbuka tuk kawasan2 sekitar kelana jaya..hahaha..bab mkn ni aku tabalkan hanis sbg juara makan utk tahun ni. Sbb apa, dia mmg steady jerk mkn..tambah, tambah dan tambah lagi..hahaha..kalah ko gmie..tahun depan ko cube lagi ye..hehehe..
Yg bestnye,masa kami makan tu, kami dihiburkan oleh pasukan okestra yg memainkan lagu2 raya. best tul lah..aktiviti membuncitkan perut ni mengambil masa 2 jam tuk habis..hahaha..

Macam biasa, nak balik kami bergambar dulu..nnti xde bukti cam tahun lepas...nononng jer balik lps mkn...hahaha..

Apa pun, thanks korang..Insyallah, tahun depan kita jumpa lagi. :)

Lain2 gambar aku upload dlm fb jerk.. :p

kodokhijau : aku bagi 4/5 bintang tuk restoran ni.

2 comments:

NICK IRFAN said...

sedapnyer.... lapa plak aku tgk kkorg mkn ni...

Mr. Moque said...

sabaq...sabaq..jap g dah nak berbuke..
hang kaut jak apa yg hang nak mkn..heehhe..

Iklan Bergambar !