Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

18 September 2010

| Kembara Raya Bebudak Gading |

Assalamualaikum,

Yeahh.mase beraye kah? mesti2..mood raya masih ada and masih terlalu awal utk masuk ke mood bekerja kan..kan..tp apakan daya, aku isnin lepas dah start keje..haha..almaklumlah, sesorg yg berdedikasi dan sentiasa bersemangat tuk bekerja.. (bajet dan sgt2 poyo ayat itu).

Yeahh, ari ni ade kembara raya..mari beraya kerumah kawan2..Disebabkan ari ni pun dah masuk raya ke-9, semua kawan2 yg balik ke kg dah pun pulang ke rumah masing2..dan aku ni yg xde kg, mmg mengharapkan mereka ni balik cepat2..hahaa..sbb leh raya sama2..

Disebabkan nak beraya, ia bermaksud berjumpa dan menziarahi..maka dgn secara tidak menggunakan manual, maksudnye automatik le, aktiviti makan smpi lebam pun bermula..so, pg td aku aku g jogging ngan cair n shahrul..haha..ini bagus tuk perut masa aktiviti beraya nanti..tp aku x jogging pun..hahaha..diorg je yg jogging..aku g kejar lebah..muaahha..nak tgk gmbr lebah tu ade kat blog budak neh..

Semua dah set nak kumpul umah aku kul 1230tghari..So, umh aku lah jd rumah yg per......tama. Ok, sorang2 datang..paling awal datang cair, pastu pojie diikuti ngan rinto..x lama lps tu dtg pulak shahrul, sheeda ngan cik jah..Borak punye borak ayie pun smpi..dan akhir sekali murin..tp murin ni x follow kami pun g beraya, sbb umah dia ada mak mertua nak dtg..almaklumlah, ni pengantin baru neh..hehehe..

Orite, kembara bermula dengan menuju ke rumah norizan di kg paya jaras dalam. Kat rumah dia nih, klu raya je mesti menu dia terbaek..td je ada roti goreng pastu kene pulak nasi ngan tomyam..wallaweii, terbaek dr ladang gandum lah..sluuurrpppp..hahaha...

IMG_0621

IMG_0604

Ok, dah kenyang bagai..kami gerak ke rumah pn.linda dan suaminya sarizan..rumah diorg ni aku dah dtg mase kamis lepas..so ni kali ke2 lah ni aku beraya..hehee..ape salahnya, raya kan..pedehal..standart lah klu kaum hawa ni dah berjumpa..sok..sek..sok..sek...maksud aku bukan berleter le, berbuallah..lama kot diorg ni x jumpe..

IMG_0628

IMG_0631

Lepas tu kami pun gerak menghala ke rawang. Kali ni kami nak serbu rumah pengantin baru yakni pasangan jabal dan sumaiyah. Sampai2 je kat umh diorg ni, ade pulak kamal..menu yg ada tu, dia lah chefnye..bagus mal..ko pun nak kawin dah tu..hehehe...

IMG_0641

Jam kat tangan dah pun pukul 6.00ptg..perghh, laju sungguh masa itu bergerak..so, kami pun gerak ke rumah murin yg terletak di Saujana Country Resort. Mamat ni pun pengantin baru ni..wahh, kan main ramai seh kawan2 aku yg sambut raya ngan org rumah tuk pertama kalinya..hehehe..Dah sampai umh dia neh, kene lah makan kan..nasi tomato tu..tp sbb perut pun dah penuh..aku amik sikit je wat rasa..eh, lupo lak nak gtau, masa raya umah murin ni, shahrin pun datang..

IMG_0668

Ok, ni rumah yg terakhir tuk ari ni..rumah shahrin..mak ngan bapak dia neh mmg sporting..habes kau shahrin kene bahan..kene bahan ngan aku xpe lagi..ni kene bahan ngan mak..hahha..kau mmg seorg anak yg manja..bagus2..manja itu cute..muahahaha... (mase tulis ayat ni aku tgh tumbuk muke sendiri).Mmg sedap mee goreng, chicken wing ngan sushi dr singapore tu..habis sudah kene mkan..hehehe..settle je mkan g main bunga api...muahaha..sempat lg tuh..

IMG_0593 (2)

So, maknanya..maknanya..maknanya...kembara aku ngan kawan2 aku ni pun berakhir tuk ari ni..esok nak berehat..sbb ari ni dah sumbat bermacam2 makanan dlm perut..Pepun, thanks diucapkan pada kawan2 sume..selamat beraya lagi tuk tahun 2011, insyallah..

p/s - bile nak g umh rambo, ezry ngan umi ni weeihhh..?

No comments:

Iklan Bergambar !