Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

03 November 2010

| Cuci Rumah kat Saujana |

Salam 1 Malaysia,

Minggu ni aku last menjadi penduduk di Taman Sri Buloh. Minggu depan aku ngan keluarga akan berpindah ke Sg Buloh Country Resort (SBCR) yang terletak di Saujana Utama. Sayang rsenye nak pindah ni. Dah hampir 3 tahun aku ngan family duk Tmn Sri Buloh. Nak buat cane kan, owner nak jual rumah tu. Aku ni cme menyewa je..Insyallah, tahun depan aku try beli rumah. Yang murah pun xpe la kan..janji x jadi cam kaum Nomad.hehehe..

Semalam aku, adik ngan kakak aku g cuci rumah tu. Oklah, x sampai 3 jam pun settle satu rumah tu kami cuci. So far, keadaan rumah ok. Cuma kat belakang tu bersemak sikit. Bukan sikit, byk sbnrnye..hehe..Nak kene potong rumput tu. Nantilah, dah pindah masuk aku g cari tukang potong rumput tu.

Ni pun aku tgh kemas barang2 kat bilik aku neh..Apahal lah byk lak brg2 ni..herm..

Ada sape2 nak tolong angkat barang rumah aku mase aku pindah nanti...?? hehehe..

Layan gambar sikit mase mencuci.. :)


Gambar 1 : Keadaan dlm rumah.




Gambar 2 : Kakak aku ngan anak dia.


Gambar 3 : Pandangan dari depan rumah.


Gambar 4 : Abg ipar ngan anak dia.(nadia)

2 comments:

Khairunnisa' said...

For some reason, I can't see all the photos above. Kenapa ya?

Nisa

Mr. Moque said...

sory nisa, gambar itu dlm format gif. Ni dah tukar..thanks ya gtau.. :)

Iklan Bergambar !