Yang indah itu pertemuan,Yang manis itu kemesraan,Yang pahit itu perpisahan,Yang tinggal hanyalah kenangan.. Daisypath Friendship tickers

13 March 2012

MY SAGA FL | 5th Servis 20,000km

Assalamualaikum,

Tup tup dah nak masuk servis kali ke-5 robot biru den ni. Sepatutnya servis ini dibuat pada kadar 20,000km tp la ni den tgk mileage dah cecah 27,314km. Apadehal ye x, boleh lagi bawak sebenarnya, tapi habis la enjin tu kang. Den ni gheti bawak je, tak reti nak repair2 neh.

Kali ni den g servis kat SC baru. Terletak di Taman Subang Perdana. Nine Ninety Sdn Bhd namanya. Mula2 tech situ kata major servis dah buat ni, so kasi tukar minyak hitam ngan oil filter sudah, tp klu ikutkan major servis ni aku belum buat lagi. Hermm..so aku amik keputusan buat major servis.

Aarrr ni dia benda yg kena tukar :

1. Minyak hitam - RM103
2. Gasket Drain Plug - RM3.60
3. Oil filter - RM 12.30
4. Spark Plug - RM38
5. Coolant - RM48
6. FUel filter - RM37.60
7. Manual oil 75W-85-BLM - RM111.75
8. Brake flui - RM18
9. Workshop Sundries - RM3.90
10. Labour - RM 120
11. Mentol brek - RM3.10
12. Sevice Tax - RM6.60

Dapatlah diskaun RM10. So total semua sekali aku kono kat SC neh RM495.85. Perghhhh, kopak seh..hahaha..lepas ni buat kat luar je lah. Jumlah ni melebihi apa yang dianggarkan sebelum ni. Nak buat cmno, teghima jo lah.

Nine Ninety Sdn Bhd.
3, Jalan SP 4/2, Taman Subang Perdana
Kg. Subang, 40150 Shah Alam. Selangor
Tel : 03-78591670


Iklan Bergambar !